CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olacağı öne sürülen Abdüllatif Şener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyduğu endişe nedeniyle partisinin İstanbul adayını açıklamak için CHP'nin kimi aday göstereceğini beklediğini öne sürdü.

Şu ana kadar sadece AKP, Ankara ve İzmir’in de aralarında bulunduğu büyükşehir ve illerin büyük bölümünde gösterilecek adaylarını belirledi.

Partisinin isimleri netleşen adaylarını bir bir açıklayan Tayyip Erdoğan, dikkatlerin çevrildiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayını ise henüz açıklamış değil.

Seçimlerde kritik bir rol oynayacak olan İstanbul için AKP’nin en güçlü adayı olarak Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ı adı gündemde.

Yıldırım’ın adaylığı konusunda İstanbul’un ilçelerinde gösterilecek adaylar konusunda talepleri olduğu ve yine seçilmesi halinde devlet protokolünde validen sonra gelecek olması nedeniyle yaşanabilecek protokol krizi konusunda formüllerin arandığı yansıdı.

Ancak adı CHP’nin İstanbul adayı olarak geçen Konya Milletvekili Abdüllatif Şener’e göre gerçek başka.

Mezopotamya Ajansı’ndan Diren Yurtsever’in haberine göre, Yıldırım’a dair gündeme gelen tartışmalarının gerçeği yansıtmadığını söyleyen Şener, AKP’nin aslında CHP’nin İstanbul adayının kim olacağını beklediğini ifade etti.

‘ASIL SORUN RAKİP ADAYLARLA İLGİLİ DUYDUKLARI ENDİŞE’

Şener, bu konuda şunları söyledi:

“Binali Yıldırım’ın, Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı gibi bir talebi ve ilçelerdeki anlaşmazlıkların bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Basına böyle servis ediyorlar. Bu konular seçimin atmosferini etkilemez. Asıl sorun rakip adaylarla ilgili duydukları endişedir. Erdoğan bir türlü İstanbul adayını açıklamıyor, çünkü CHP'nin kimi aday göstereceğinden emin olmak istiyor.

Özellikle yandaş medyaya bakarsanız, benimle ilgili sürekli benim bile haberimin olmadığı, duymadığım yorumlar yapıyorlar. Yandaş medya, bir taraftan CHP'nin bana yönelik bir tercihi olmasın diye çaba harcıyor, diğer taraftan da bazı isimleri ön plana çekmeye çalışıyor. Ama bunların hiçbiri önemli değil. Çünkü ben genel merkezin bu konuda çok titiz çalıştığını biliyorum."

‘İSTANBUL BÜTÜN SEÇİMLERİ BELİRLEYECEK’

Şener’e göre, İstanbul sadece bu seçimleri değil, bundan sonraki seçimleri de belirleyecek.

Bu nedenle partiler en doğru adayı bulmaya çalıştığını söyleyen Şener, “CHP de en doğru adayı bulmaya çalışıyor. Oy tabanı kimin daha geniş onu ölçmeye çalışıyor. Bu noktada ben Genel Merkez üzerinde herhangi bir çaba harcamıyorum. Genel Merkez'in en doğru adayı bulacağına inanıyorum” dedi.

‘ADAY GÖSTERİLİRSEM GÖREVİM İSTANBUL SEÇİMLERİNİ KAZANMAK OLUR’

Şener, partisinin kendisini aday olarak tercih etmesine ise, “Eğer, CHP Genel Başkanı ve Genel Merkezi beni aday gösterirse görevim İstanbul seçimlerini kazanmak olur. Görevimi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışırım” diyerek yeşil ışık yaktı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı