Seçim sonuçlarını değerlendiren Abdüllatif Şener, AKP’nin her şeyi elinde bulunduran mevcut sistem içerisinde muhalefetin işinin zor olduğunu ancak zoru başarması gerektiğini söyledi.

Sonuçları uzun bir süre daha tartışılacak olan 24 Haziran seçimlerine yönelik değerlendirmelerde bulunan AKP’nin eski Genel Başkan Yardımcısı ve Konya’da CHP milletvekili olarak seçilen Abdüllatif Şener, mevcut sistemde muhalefetin işinin zor olduğunu söyledi.  
 
MA'dan Kenan Kırkaya'nın haberine göre sonuçların tartışmalı olduğunu belirten Şener, AKP’nin elde ettiği başarının devletin bütün imkanları elinde bulundurmasında ve bunu kullanmasından kaynaklandığını söyledi.

Şener, “AKP, sisteme tamamı ile hakim. Seçim sistemi, toplumsal sisteme hakim. Güçlü bir devlet erki elinde. Yerel iktidarlar ve belediyeler elinde, yargı erki, medya erki elinde. Sivil toplumda büyük ölçüde ellerinde. Siyasette harcanan paranın yüzde 80’inini iktidar harcıyor. Bu koşullarda muhalefetin işi zor; kendisini anlatmakta ve tanıtmakta zorlanıyor” diye konuştu. Bütün bu imkanların AKP lehine oy depoları oluşturduğunu belirten Şener, “Bu açıdan da muhalefetin işi zor ama muhalefet zaten zor olana talip oluyor” dedi. Şener, “Seçim hilelerini bir tarafa bırakıyorum orada ciddi oy kayıpları var. Ama karşın mücadeleden yılmamak ve devam etmek gerekiyor” dedi. 
 
'AKP DAHA GÜÇLÜ AMA…'

Önümüzdeki süreçte neler yaşanabileceğine ilişkin soruları da yanıtlayan Şener şunları söyledi: “İktidar gücünü artırmış olarak geri geldi. Yeni müttefiki (MHP) ile birlikte geldi. Erdoğan, dünkü konuşmada da ittifakına bağlılığını ifade etti. Yeni müttefiki ile daha güçlü bir konumu var. MHP ile birlikte seçim atmosferinden önce de ortağının çizgisine uygun Türk milliyetçiliğini körükleyecek bir söylemle kampanyasını yürüttü. Bir zafer aranacaksa bu MHP’ye aittir. Erdoğan, MHP söylemi ile kampanyayı yürüttü bu da MHP’yi besleyip oraya oy akışını sağladı. Erdoğan’ın hızlı bir manevra kabiliyeti var. Bir yumuşama sürecine girebilir. Seçim öncesi Af tartışmaları gündeme geldi. Seçim arifesinde bazı seçmenlere umut verdiler. Seçmenin bu duygu ile kendisini kim ezdiyse ona umut besleyen bir durum var. İktidar verdiği bu sözleri unutur mu onu göreceğiz. Bir süre izlemekte fayda var.
 
FARKLI İTTİFAKLAR GELİŞEBİLİR

Seçim öncesi kurulan ittifakların mecliste yeniden kurulacağını düşünüyorum. Seçim öncesi ittifaklar sürer mi emin değil. Hangi partiler hangi konularda bir araya gelecekler? Bir parti bir kanun konusunda başka bir parti ile ittifak yapabilir, başka bir konu hakkında başka bir parti ile...Hükümetten tamamı ile kopmuş bir meclis yapısı var. Farklı konularda buna uygun ittifaklar gelişebilir.”