Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül sosyal medya üzerinden kendisi ve bazı Ak Partilileri hedef alarak hakaret eden, kendilerini "reisçi" olarak tanımlayan isimleri sert bir şekilde eleştirerek, “Uzun bir süredir bazı çevreler, bazı siteler, sosyal medyada başta ben olmak üzere, AK Parti'nin gerçek öncüleri, kurucuları, onun içeride dışarıda başarısında, itibarında çok büyük emeği geçmiş arkadaşlar hakkında ağza gelmeyecek laflar, küfürlere varan söylemler, her türlü ahlak dışı davranışlar, edep dışı.., bunların da nasıl organize olduğunu dünya alem biliyor artık. Bunun karşısındaki sükutu gerçekten çok üzüntüyle karşılıyorum ve kamuoyunun vicdanına bırakıyorum" dedi.

Hilal Kaplan'ın da içinde olduğu ve kendilerine "pelikancılar" denen bir ekip bir süredir Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Bülent Arınç gibi isimleri hedef alarak yayınlar yapıyordu. İstanbul Boğazı’ndaki Bosphorus Global adlı şirkete ait "Pelikan Yalısı" ismi yakıştırılan yalıda faaliyet yürütüldüğü ortaya çıkmıştı.

Fatih Tezcan, Cem Küçük, Ömer Turan, Cemil Barlas gibi isimler de kendilerini "reisçi" olarak tanımlayarak Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Bülent Arınç gibi isimler aleyhine kampanyalar yürütüyordu.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cuma namazı çıkışında, son günlerde hakkında çıkan iddialarla ilgili olarak açıklama yaptı.

Gül'ün açıklamaları şu şekilde;

"Önce teşekkür ederim geldiğiniz için. Geçen günlerde bir siyasetçinin çeşitli kendi parti içi hesapları ve politikaları çerçevesinde yaptığı çeşitli taktikler, o konuşmada beni de söz konusu etti. Açıkçası ben ciddiye almadım benimle ilgili söylenenleri.

Daha önce de biliyorum 367 meselelerinin hangi şartlarda ortaya çıktığını. Bazıları görüyorum ki ciddiye almışlar. Bazı arkadaşlar saygı çerçevesini de aşarak benim ne yapmam gerektiğini söyleyecek kadar ileri gittiler.

Uzun bir süredir bazı çevreler, bazı siteler, sosyal medyada başta ben olmak üzere, AK Parti'nin gerçek öncüleri, kurucuları, onun içeride dışarıda başarısında, itibarında çok büyük emeği geçmiş arkadaşlar hakkında ağza gelmeyecek laflar, küfürlere varan söylemler, her türlü ahlak dışı davranışlar, edep dışı.., bunların da nasıl organize olduğunu dünya alem biliyor artık. Bunun karşısındaki sükutu gerçekten çok üzüntüyle karşılıyorum ve kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.

Ben 7 sene tarafsız olarak cumhurbaşkanlığı yaptım. Siyasete girmyeceğimi defalarca söyledim. Bütün birikimimi, bilgimi yeri geldiğinde paylaşma sorumluluğum var. Bunları yeri geldiğinde ülkemizi yöneten arkadaşlarla baş başa paylaştım.

Ülke zaten yeteri kadar kutuplaşmanın ve seçimlerin yorgunluğu içerisinde. Türkiye'nin önüne bakması gerekir, önemli meseleler var. Bir sürü ekonomik beklentiler, sorunlar, beklentiler var.

Herkesin bunları çözmesi için uğraşması gerekir. Bu konuda ve sorunların çözümünde hükümete yardımcı olmak gerekir. Yurt dışında kaynaklanan tehlikeler var. Tüm bunları aşmak için beraber hareket edilmesi gerekir. Bunların çerçevesinde beni polemiklere sokmaya arkadaşları ciddiye almadığımı belirtmek isterim."

Abdullah Gül'ün açıklamasının tamamı şöyle: