Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hatay'da hayatını kaybeden Ahmet Atakan ile ilgili 'Büyük üzüntü duydum. Can kaybı şaka değil. Gereği neyse yapılacaktır' dedi, fakat polis şiddetine hiç değinmedi.

İşte Gül'ün açıklamalarından satır başları:

AHMET ATAKAN'IN ÖLÜMÜ

Can kaybı olmasından büyük üzüntü duydum, ailesinin, herkesin başı sağ olsun. Bunların olmaması gerekir. Can kaybı, şaka değil. Bunlar çok üzücü şeyler.

Şüphesiz en titiz inceleme yapılacak, netice herkese açıklanacak, gereği neyse o yapılacaktır. Önce iyice bir incelenmeledir. Şu anda gördüğüm kadarıyla tartışmalı bir konu. Ama çok büyük üzüntü duydum. Tekrar başsağlığı diliyorum.

SURİYE MESELESİ

Suriye’deki gelişme önemli. Komşu ülkede kimyasal silahların büyük ölçüde olduğunu biliyoruz. Suriye'nin kimyasal silahlardan arındırılması önemli. Bunun taktik değil, kesin temizlik olması gerekir. Mesele sadece kimyasal silah meselesi değil. ABD ’nin de buna böyle bakmaması gerekir. Ortada yüzlerce insanın öldüğü bir ülke var. Bunu durdurmak gerekir. Muhakkak bir siyasi çıkış stratejisinin olması gerekir.

'Kimyasal silahlar teslime edildi. Amacımıza ulaştık. Öbür tarafta ne olursa olsun' tavrının doğru olmadığını düşünüyorum. Bunun ortaya konmaması üzücü.

OLİMPİYAT SEÇİMLERİ

Üzüldük, herkes elinden geleni yaptı. Nihayet yatışta biri kazanacak, biri kaybedecek. Bu süreçteki içindeki faaliyetlerin hepsi kazanımdır. İstanbul çok iyi tanıtılmıştır. (Hürriyet)