Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, veda resepsiyonunda konuştu.

Veda resepsiyonunda konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Davutoğlu'nun Başbakanlık koltuğuna oturacağını söyledi.

Gül açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Göründüğüm kadarıyla Başbakanlığı devralacak arkadaşımız Dışişleri Bakanı Ahmet Beydir. Onu siyasete de devlet hayatına da kazandıran benim.

Tecrübemi yine davama, kendi kurduğum partinin başarılı olması için şüphesiz desteklemeye, aktarmaya çalışacağım. Bu ara çeşitli yazılanlar, çizilenler konusunda, bir taraftan benim Cumhurbaşkanı olmam sürecinde 'Aman cumhurbaşkanı olmasın' diyenlerin bana parti kurdurması, yeni cephelere çekmesi, onu gördüm. Bir taraftan da bizim cenahtan yapılan epeyce saygısızlıkları da gördüm, bu son süre içerisinde. Bunların hepsini de takip ettim. Çevremdeki herkes görevini yapıyor, tarafsız bir Cumhurbaşkanlığı mevkisinde. 

İstanbul'a yerleşeceğim, Ankara'da olmayı şimdilik düşünmüyorum. Cumhurbaşkanlığı yapmış bir kişi nasıl davranırsa, ben de bundan sonra muhakkak ki öyle davranacağım. Beni bilenler bunu bilir. Beni bilmeyen, yani bizim cenaha yeni giren veyahutta geçmişi çok bilmeyenler bu konularda günlük konuşurlar. Demin söylediğim kadar söylemiş olayım, saygısızlıklarını bir hatırlatmış olayım geçeyim."