ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, pazartesi günü Kobani'de IŞİD'le çatışan Kürt güçlerine havadan bıraktığı mühimmattan iki paketin yanlış yere düştüğünü, birinin imha edilirken diğerinin IŞİD'in eline geçtiğini duyurdu.

Pentagon Sözcüsü Steve Warren, "Dün (salı) bir paketin yanlış yere düştüğünü ve imha edildiğini açıklamıştık. Sonra yeniden baktığımızda ikinci bir paketin de yanlış yere düştüğünü ve muhtemelen düşman eline geçtiğini belirledik" dedi.

Warren, Kobani'ye bırakılan 28 paketten 26'sının doğru ellere ulaştığını da belirtti.

IŞİD, ele geçirdiği paketin görüntülerini yayınlarken, Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) yanlış yere düşen mazlemelerin imha edildiğini açıklamıştı.

CENTCOM İMHA EDİLDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI           

CENTCOM açıklamasında yanlışlıkla IŞİD kontrolündeki bir bölgeye atılan yardımlar arasında hafif silahlar, mühimmat ve tıbbi malzemelerin bulunduğunu belirtmişti.

Al Jazeera'ya konuşan PYD yetkililerinden İbrahim Kurdo, ABD öncülüğündeki koalisyonun attığı yardım paketlerinden yalnızca bir tanesinin IŞİD'in eline geçtiğini tespit ettiklerini söyledi.

Pazar akşamı ABD uçakları, Kobani'yi savunan YPG güçlerine havadan silah, mühimmat ve ilaç yardımı atmıştı. (AljazeeraTürk)