Rus haber ajansı Ria Novosti'nin verdiği habere göre, Avrupa Birliği (AB), Türkiye hükümetine Rusya'ya uygulanan yaptırımları bozmamasını söyledi.

Habere göre, AB resmi temsilcileri Ankara'ya ziyaretleri öncesinde Türkiye'yi Rusya karşıtı yaptırımlara katılmaları konusunda ikna etmeye çalışacaklar. Avrupalı heyet Türkiye'nin mevcut durumu kötüye kullanmaması ve AB ülkelerinin Rusya'ya göndermesi yasak olan ürünleri Rusya'ya ihraç ederek ek kar sağlamaması konusunda anlaşma sağlamak istiyor.

Ayrıca, Türkiye'ye resmi ziyaretleri sırasında AB yetkilileri Ankara ile IŞİD ile mücadele konusunda işbirliği yapma konusunu masaya yatıracaklar.

Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi ve aynı zamanda AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Federica Mogherini, Avrupa Birliği Komisyonu'nun Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn ve Avrupa Komisyonu'nun İnsani Yardımlarından Sorumlu Üyesi Hristos Stilianidis 8-9 Aralık'ta Türkiye'yi ziyaret edecekler.

Avrupa Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, bu ortak ziyaretin Türkiye'nin aday ülke, kilit partner ve komşu olarak AB için önemini gösterdiği belirtildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere de yer verildi: "Bu komisyonun Türkiye ile AB'nin ilişkilerini geliştirmek istediğine ve ilişkilerimizin stratejik önemini göstermek istediğimize dair bir sinyaldir." (CNN Türk)