ABD’li yazar ve araştırmacı Michael Collins, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a dair çarpıcı değerlendirmelerde bulunan bir yazı kaleme aldı.

Collins, OpEdNews.com’daki yazısında, Erdoğan’ın yönetimdeki günlerinin sayılı olduğunu öne sürdü.

Sputnik’in aktardığına göre; Collins'in Erdoğan yönetiminin Suriye politikası, YPG karşıtlığı ve ABD ile ilişkilerine dair dikkat çeken analizinden bazı kısımlar şöyle:

YPG KARŞITLIĞI

“Türkiye hükümeti neden YPG’yi bir takıntı haline getirdi. Bunun birçok sebebi var ancak bu sebeplerden hiçbirisi terörizmle alakalı değil. Sebeplerin hepsi, inanılmaz derecede yozlaşmış Erdoğan, ailesi ve AKP’deki dostlarıyla alakalı. Erdoğan ve dostlarının asıl korktukları şey hapse girmek.

OBAMA'YLA İLİŞKİLER

“Erdoğan’ın cezaevine girmekten daha çok korktuğu şey ise ABD Başkanı Obama. Erdoğan, Obama için çalışıyor ve ancak Obama onu kovabilir. Türkiye, Suriye hükümetini devirmek için cihatçıları destekleyen NATO’nun bir parçası. Daha açık olmak gerekirse Erdoğan, Türkiye’nin yabancı cihatçıları eğitmek, donatmak ve yerleştirmek, aynı zamanda da yerli cihatçıları desteklemek konusundaki kilit rolü yoluyla Beyaz Saray’ın gönüllü bir hizmetkarı oldu.

'ESAD GİTMELİ' POLİTİKASI

“‘Esad gitmeli’ politikası başarısızlığa uğradı ve Batı olabildiğince sessiz bir şekilde geri çekilmeye çalışıyor. Obama’ya karşı tavır alan Erdoğan ise büyük bir risk aldı. İşbirliği yapmayan ve Obama’ya gülünç bir şekilde meydan okuyan Türkiye kirli ilişkileriyle ilgili daha detaylı bir inceleme yapılmasıyla ilgili büyük bir risk aldı. Suriye’de 250 bin kişinin ölmesinin, daha önce olmayan bir sığınmacı krizinin başlamasının ve Suriye’deki bütün azınlıkları katleden cihatçılara yönelik güçlü desteğin sebebi olan kirli ilişkilerine.

“Böyle bir durumda Erdoğan’ın büyük sorumlulukla başa çıkması gerekecek. Bu da yönetimdeki günlerin sayılı olduğu anlamına geliyor.”