ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, ABD Başkanı Donald Trump’ın “Kürtlere saldırırlarsa Türkiye’yi ekonomik olarak mahvedeceğiz” açıklamasını değerlendirdi.

Pompeo, Trump’ın ‘ekonomik olarak mahvetmek’ ifadeleri ile ne kast ettiğine dair bir soruya “Bunu Başkan’a sormalısınız” yanıtını verdi.

ABD Dışişleri Bakanı, “Birçok yerde ekonomik yaptırımlar uyguladık. Sanırım bu tarz şeylerden söz ediyor” dedi.

Pompeo Trump’ın tweet’i hakkında, “Bunun, başkanın Suriye’deki 2 bin üniformalı personelimizin çekilmesi kararını değiştirdiğini sanmıyorum” yorumunu da yaptı.

ABD Dışişleri Bakanı, Trump’ın tweet’inde sözünü ettiği ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da kabul eder göründüğü tampon bölge hakkındaki bir soruya yanıtında ise “Sınırı güvenli hale getirmenin yollarına dair görüşmeler sürüyor. Eğer söz konusu olan bölgeyi ve güvenlik düzenlemelerini doğru belirlersek, bölgedeki herkes için iyi bir şey olacaktır” dedi.

Pompeo, ülkesinin Suriye’den çekilme için ‘Türklerin Kürtlere saldırmaması şartında ısrarcı olduğunu’ da ekledi.

Suudi Arabistan ziyaretinde konuşan ABD Dışişleri Bakanı, Suudi kralı ve veliaht prensi ile görüşmelerinde ‘Kaşıkçı cinayetinden sorumlu olan her bir kişiden hesap sorulması gerektiği’ görüşünü paylaştığını da ekledi.