MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'te Binali Yıldırım'ı ziyaret ettikten sonra gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli'nin Venezuela'daki süreçle ilgili "Eğer Venezuela’daki gelişmeleri, Sudan, Ortadoğu ve diğer ülkelerdeki benzer gelişmeleri, ABD’nin iç bünyesinde dahi kabul görmeyen davranışlarla, mevcut devlet başkanı birtakım tasarruflarla yönlendirmeye başlıyor ise bu risk her ülke için geçerlidir. Eğer ABD, Venezuela’da Maduro’nun karşısındaki bir muhalefete, 'Ben bundan sonra seni tanıyorum' der, buna da Türkiye rıza gösterir, komşu ülkeler, Avrupa ve AB rıza gösterir ise yarın Türkiye’de de, 'Ben sizi tanımıyorum. Kemal Kılıçdaroğlu’nu kabul ediyorum' der ise ne yapacağız?" şeklinde konuştu.

'CHP'LİLER, SARI GÖMLEKLİLER SOKAĞA DÖKÜLDÜĞÜNDE RIZA GÖSTERMEYECEĞİZ'

Bahçeli sözlerine "'Kemal Kılıçdaroğlu’nu görevlendirdim ben bu konuda' dediği zaman CHP’nin üst yönetimi Maduro için söylemedikleri sözleri bundan sonra nasıl kullanacaklar? Risk burada. Ne yapacağız. Trump bunu istedi diye CHP’liler ‘sarı gömlekliler’ mi, ‘kırmızı gömlekliler’ mi yoksa başka bir şey mi sokağa döküldü? Biz de buna rıza göstermeyeceğiz" şeklinde devam etti.