Yalova'nın eski Belediye Başkanı Yakup Koçal, CHP'li yeni başkan Vefa Salman'ın, "964 bin TL'lik seçim yemeği belediyeye fatura edildi" iddiasının doğru olmadığını; yemeklerin, yurtlarda kalan, 'çoğu hizmet grubuna mensup öğrencilere' dağıtıldığını ve bunların da "seçim günü CHPye çalıştığını" iddia etti.

Yalova eski Belediye Başkanı AKP'li Yakup Koçal, yeni Belediye Başkanı CHP ’li Vefa Salman'ın seçim kampanyası süresince 964 bin TL’lik yemeğin belediyeye fatura edildiği iddiasının doğru olmadığını söyledi.

Koçal, yıllardır her gün, 3 öğün 250 aileye ve Yalova Üniversitesi’nde okuyan 250 öğrenciye sıcak yemek verdiklerini belirterek, "Ayrıca Yalova Belediyesi’nin çalışmalarını paylaştığı sivil toplum örgütlerine verilen yemekler var. Belediye meclisinden de oy birliğiyle geçer bunlar. Belediye meclisinde CHP’li üyeler de bunu bilmektedir" yanıtını verdi.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Koçal’ın seçim kampanyası süresinde verdiği yemeklerle ilgili iki firmadan 964 bin liralık fatura geldiğini söylemişti. Salman, mazbataları aldıktan sonra faturaların gelmeye başladığını, iki farklı firmadan 964 bin liralık fatura geldiğini kaydetmiş ve Döküm içerisinde de açıklama kısmında 'Protokol yemeği', 'Sabah kahvaltısı', 'Kokteyl yemeği' ve 'Pilav üstü kavurma' yazıyor. Bunlar son derece yanlış şeyler" demişti.