HDP Kocaeli milletvekili adayları Kureyş Bilgiç ve Çiçek Arıç, Sakarya’nın Arifiye İlçesi’ndeki seçim bürosunun açılışına katıldı.

Kureyş Bilgiç, tüm baskılara rağmen HDP’nin 24 Haziran seçimlerinde 7 Haziran’da olduğundan daha da güçlü çıkacağını ifade etti.

‘DAHA DA GÜÇLÜ GELİYORUZ’

Seçim bürosu açılışında konuşan HDP Kocaeli Milletvekili Adayı Av. Kureyş Bilgiç, AKP’nin 7 Haziran seçim sonuçlarını hazmedemediğini ifade ederek, “7 Haziran’daki seçim sonuçlarını kabullenmediler. Demokratik bir ülke fikriyatını yok etmeye çalıştılar. Tüm engellemelere rağmen 7 Haziran’dan daha da güçlü geliyoruz” dedi.

‘YETER Kİ İNANALIM’

Bilgiç, konuşmasına şöyle devam etti:

“24 Haziran, eşit yurttaşlık temelinde farklılıklarımızla birlikte yaşayabileceğimiz bir Türkiye’de kendimizi de, kentimizi de, ülkemizi de yöneteceğimiz dönemin başlangıç günüdür. Bu dönüşüm ile birlikte, farklılıklarımızla barış içinde ve bir arada yaşayacağız. Demokratik bir ülkede kalıcı barışı birlikte var edeceğiz. HDP ile birlikte eşit, özgür, demokratik bir ülke yakındır. Yeter ki inanalım ve bu tekçi inkarcı düzeni değiştirmek için harekete geçelim.”

‘DEMİRTAŞ’A SELAM GÖNDERDİ’

HDP Sakarya 1. sıra Milletvekili Adayı Çiçek Arıç ise konuşmasına cezaevinde tutuklu bulunan HDP Sakarya İl Eş Başkanı Mehmet Bayram, Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’a selam göndererek başladı. Kadın mücadelesinin önemine dikkat çeken Çiçek Arıç, medyadaki HDP’ye yönelik ambargoyu da eleştirdi. Konuşmaların ardından seçim bürosu açılışı gerçekleştirildi.

Demokrat Haber/Sakarya