Dört bakanla ilgili önergeler için oturum bugün. Görüşme muhalefetin isteğine rağmen Meclis TV'den yayınlanmayacak, internetten izlenecek.

Haklarında yolsuzluk ve rüşvet iddiaları olan dört eski bakanla ilgili soruşturma oturumu bugün yapılıyor. Yerel seçim ve eksik önerge nedeniyle 1.5 ay ertelenen soruşturma görüşmeleri için TBMM Genel Kurulu bugün "gece mesaisi" yapacak.

Muhalefet, canlı yayın yapılmamasına tepki gösterirken, Genel Kurul'un kapalı devre yayınını internetten, "www.tbmm.gov.tr" üzerinden canlı izlemek mümkün olacak. 17 Aralık soruşturmasının ardından, yolsuzluk ve rüşvet iddiaları nedeniyle istifa eden Zafer Çağlayan, Egemen Bağış, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar hakkında Yüce Divan yolunu açacak, 4'ü CHP 'ye, biri AKP'ye ait 5 soruşturma önergesi verildi.

Hesaplamaya göre, her bir önergenin görüşülüp, oylanması için en az 10 saat gerekecek. Tartışmalar nedeniyle çalışmaların, gece yarısına sarkacağı hesabı yapılıyor. Komisyon üyesi krizi AKP, CHP'nin her bir bakan için verdiği 4 önergeyi reddettirecek. AKP'nin dört bakan için verdiği önerge kabul edilecek ve tek komisyon kurulması sağlanacak. Asıl tartışma da burada yaşanacak. Muhalefet, iktidarın tek komisyon kurma çabasını sert dille eleştiriyor.

Kurulacak komisyon, Mayıs ayının ikinci yarısında çalışmaya başlayacak. Komisyon, TBMM'nin 1 Temmuz'da tatile girecek olması nedeniyle 4 aylık çalışma süresini tamamlayamayacak. Komisyonunun çalışmalarına cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle ara vermesi ve Ekim ayında kaldığı yerden devam etmesi bekleniyor. Komisyon çalışmalarının ardından Yüce Divan'a sevk oylaması gizli yapılacak ve 276 oy gerekecek.