KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Gezi direnişinin 3. yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

ANF'de yer alan habere göre; Gezi'de yaşamını yitirenlerin anıldığı açıklama özetle şöyle:

"DEMOKRASİ MÜCADELESİNE BÜYÜK DEĞERLER KATTI"

"Gezi Direnişi, faşist saldırıların ağırlığı karşısında süreklileşememiş, ama büyük bir demokratik devrim hareketi olarak Türkiye'deki demokrasi mücadelesine büyük değerler katmıştır.

"Gezi Direnişi boşuna gitmemiş, demokratik zihniyet, bilinç ve dirençte yarattığı sıçramayla Türkiye'nin demokratik geleceğinin mayası ve temel güç kaynaklarından olmuştur.

"GEZİ'NİN YAŞANDIĞI TÜRKİYE'DE FAZŞİZM SÜRDÜRÜLEMEZ"

"Gezi Direnişinin yaşandığı Türkiye'de artık faşist diktatörlüklerin ve özlemlerin uzun süre varlığını sürdürmesi mümkün değildir.

"Gezi Direniş ruhu bir gün tüm devrimci direniş ruhlarıyla birlikte ayağa kalkarak Türkiye'deki demokratik devrimin tamamlanmasını sağlayacaktır.

“Gezi Direnişinin karakteri ve verdiği mesajlar bugün tüm devrimcilerin ve demokratların üzerinde durması ve derhal yerine getirmesi gereken emirler niteliğindedir.

"YOL GÖSTERİCİDİR"

"Gezi Direnişi faşizme karşı ortak demokratik cephenin ve mücadelenin somutlaşmış hali olarak bugün demokrasi güçlerine yol gösterici niteliktedir.

"Hala Gezi Direnişinin korkusunu yaşayan ve o günden bu güne bu korkusunu faşist iktidarını pekiştirerek gidermekte gören bir AKP faşizmi vardır. AKP faşizmi ve tüm müttefikleri başta Kürt halkı olmak üzere tüm demokrasi güçlerine azgınca saldırmaktadır. Bugün Gezi Direnişinden daha fazla bir araya gelme ve ortak mücadele etme gerekçeleri bulunmaktadır.

"Gezi ruhunu yaratan Türkiye'deki tüm devrim ve demokrasi şehitlerinin, Kobanê direnişiyle dayanışma ruhunu yaratan tüm özgürlük ve demokrasi şehitlerinin anısı ve özlemleri gereği bugün yerine getirilmesi gereken en temel görev, Halkların Birleşik Demokratik Hareketini yaratmak olmalıdır. Gezi Direnişine verilecek en doğru cevap budur.

"BİRLİK VE ORTAK MÜCADELE RUHUDUR"

"Gezi ruhu birlik ve ortak mücadele ruhudur. Bu temelde Gezi Direnişini selamlar ve şehitlerini saygıyla anarken; tüm Türkiye ve Kürdistanlı demokrasi güçlerini Birleşik Demokrasi Hareketini yaratmaya ve bu temelde AKP faşizmine karşı mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.”