Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bir haftadır yürüttüğü soruşturma kapsamında Şırnak'ta bu sabaha karşı evlerine yapılan baskında gözaltına alınan Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal, Silopi Belediye Başkanı Emin Toğurlu ve İdil Belediye Başkanı Resul Sadak ile BDP Silopi İlçe Başkanı Bahattin Alkış tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü KCK soruşturması kapsamında bu sabaha karşı evlerine baskın yapılarak gözaltına alınan başkanlar ifadeleri alınmadan Diyarbakır'a sevk edildi.

Yoğun güvenlik önlemleri altında Diyarbakır adliyesine getirilen başkanlar burada Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na ifade verdi. Akşam saatlerine kadar süren ifadelerinin ardından 3 Belediye Başkanı ile BDP Silopi İlçe Başkanı Bahattin Alkış, 'Yasadışı örgüte yardım etmek', Suç ve suçluyu övmek" ve 'Yasadışı örgüt propagandası yapmak' iddiasıyla tutuklanarak D Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Şırnak'ta bu sabaha karşı BDP İlçe Başkanı Abit İke'nin de evine baskın yapılmış, ancak İke'nin evde bulunmaması nedeniyle gözaltı gerçekleşmemişti.

Belediye başkanlarıyla birlikte Şırnak ve ilçelerinde son bir haftada gözaltına alınan 63 kişiden 51'i tutuklanmış oldu. (ANF)