CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, tutuklu vekiller konusunda iddialı konuştu.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, tutuklu vekiller konusunda iddialı konuştu. Tekin, Mustafa Balbay, Mehmet Haberal ve diğer tutuklu vekillerin 2-3 ay içinde serbest kalacağını öne sürdü.

 

Gazeteci Ömer Şahin'in, Kanal a'daki Görüş Farkı programında 'tutuklu vekiller' sorununa değinen Gürsel Tekin, "Bu sorun, kesinlikle devam etmeyecek. 2-3 ay içerisinde bu işin sonuçlanacağı inancı içindeyim." dedi.

 

Tutuklu vekillerin tahliye olacağı konusunda kendinden emin bir görüntü çizen Tekin, bunun nasıl olacağı sorusuna ise "Bakanlığın yapacağı bir yasal değişiklikle. Tabii ki bizim gönlümüz ister ki yargı kararıyla olsun." karşılığını verdi.

 

Gürsel Tekin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a da tutuklu vekillerin durumunu eleştiren açıklamalarından dolayı teşekkür etti. Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in, yargılamaların hızlandırılmasına ilişkin yasa değişikliği hazırlığı yapıldığı açıklamasından bir gün önce bu değerlendirmeleri yapan Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'ye, iki parti arasında imzalanan protokollere bağlı kalmaya çağırdı. Tekin, "Protokol bir namustur. İmza da bir namustur. Türk insanı imzanın ne olduğunu çok iyi bilir. O zaman imza atmayacaksınız." diye konuştu.