Muğla’da 24 kişinin hayatını kaybettiği turu düzenleyen Murat Ceylan, turizm belgesinin olmadığını söyledi.

Kazada Ceylan’ın 22 yıllık eşi de hayatını kaybetmişti. Hayat arkadaşını kaybettiği için çok üzgün olduğunu söyleyen Ceylan, araçta bulunan 25 kişiyi yakından tanıdığını anlattı.

Ceylan, “Mahallede beni iyi bildiklerini biliyorum. Kazadan sonra da suçlamamışlar. Burada da konuştuklarımın yanlış anlaşılıp oradaki vatandaşların ‘Murat sevgisi’ni kırmak istemiyorum” diye konuştu.

30 yolcu kapasiteli bir tane ticari aracığı olduğunu ve bu çeşitli organizasyonlar için aracını kiralandığını aktaran Ceylan şöyle devam etti:

“Bu gezide de öyle oldu. Benim aracımın kapasitesi tamamen doldu. Ancak tura gelmek isteyen kişiler, benden yeni bir araç bulmamı istedi. Ben de bu arkadaşın bulunmasına aracılık ettim. Ancak o şoförü de yıllardır tanırım ve o yola da çok sık gidip gelmiştir. Benim turizm belgem bulunmuyor. O yolda giden benimki gibi 100 aracı durdursan, ancak bir ya da ikisinde turizm belgesi bulunur. Sistem böyle çalışıyor. İnsanlar böyle yapıyor. Ben de beş yıldır bu şekilde yolcu taşımacılığı yapıyorum.”

Kazanın yaşandığı gün İzmir’den çok sayıda aracın Marmaris yönüne gittiğini belirten tur organizatörü, eşinin yolcuların kimliklerini toplamak ve arkadaşlarıyla seyahat etmek için tura katıldığını kaydetti:

“Sakar Geçidi’ndeki çay bahçesinde inecekti. Ancak o çay bahçesine 500 metre kala kaza oldu. Biz Marmaris’e doğru gittiğimiz sırada aramızda yaklaşık yarım saatlik fark vardı. Onlar Çine’de oyalanmışlardı. O bölgede tur taşımacılığı yapan birisi beni aradı. Aracı tarif etti ve bize ait olup olmadığını sordu. Ben de hemen geri döndüm. Orada eşimi aradım dakikalarca. Sonra görüntülerde de var bir kadın levhaya takılmış işte o benim eşimdi. Saatlerce başında bekledim.”

İzmir’den dün çoğunluğu kadın ve çocuk 34 yolcuyla yola çıkan tur midibüsü Muğla-Marmaris karayolunun Sakar Geçidi’nde keskin virajların bulunduğu rampada freni boşalarak kontrolden çıktı. Midibüs giderek hızlanıp savrularak başka bir otomobilin üzerine düştü. Araçtakiler Anneler Günü için günübirlik Muğla’nın Akyaka ilçesine gidiyordu.