Başbakan Ahmet Davutoğlu '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Başbakanlık koltuğunu Demirlibahçe İlkokulu öğrencisi Pelinsu Topraksoy'a devretti. İlkokul öğrencisi Topraksoy, başbakan koltuğuna oturarak Ahmet Davutoğlu'nun kulağına fısıldadığı sözlerle muhalefete eleştiriler yöneltti.

7 Haziran seçimleri öncesinde CHP ve HDP’nin ekonomi ağırlıklı seçim vaatleriyle ilgili soruda Başbakan Davutoğlu Pelinsu Topraksoy’un kulağına “bol keseden atıyorlar” şeklinde fısıldarken, Akkuyu’da temelleri atılan nükleer santralle ilgili bir soruya da “nükleerde eksiğiz” cevabını verdirdi.

Davutoğlu ve Topraksoy arasındaki diyalogdan kesitler şöyle:

Davutoğlu: Şule...Kalkınıyor muyuz? Hadi bakalım, planlamaları yaptın mı?

Gümrüklere sahipsin, ticaret de iyi.

Gençlik ve spor bakanı pek spor giyinmemişsin ama...

Ekonomimiz iyi mi, ihracat iyi mi? ne satıyoruz? Müsteşarına sor. Bakanlar bilmiyorum demez. Böyle derse zor durumda kalırız.

İşçiler iyi mi, sendikalar iyi mi?

Avrupa Birliği nasıl işler iyi mi?

Davutoğlu: soru sorun bakalım, bakanlara işler nasıl gidiyor.

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI: Size bir olayı açıklayacağım. Su işleri devam ediyor. Bu çalışmada 12 metrelik piton yılan bulundu. Şunu açıklamak istiyorum. Bir baraj çalışmasında kepçe kazıyor, birden simsiyah 12 metrelik piton yılanı kaldırıyor. Yılanın kuyruğu hala toprağın içindeymiş.

Davutoğlu: Barajdan yılan da çıkıyor yani mühim bir olay.

ÇOCUK BAKAN: "Ülkemizden elektrik sıkıntısı var. Ruslar 1954 yılında ilk nükleer santralini kurdu ama biz 2015 yılındayız daha hiçbir nükleer santralimiz yok. Bu açıdan biraz kötüyüz ülkemizde.

SORU-CEVAP

SORU: Seçimler yaklaşıyor. Başkanlık sistemiyle ilgili ne düşünüyorsunuz?

Biz sınıf başkanımızı seçtik yani.

Davutoğlu: Basın mensupları sizi seviyor. Bize olmadık sorular sorarlar.

SORU: Çözüm süreciyle ilgili siz ne düşünüyorsunuz?

Kardeşlik.

SORU: Hem size hem de maliye bakanına sorayım. Malum seçimler yaklaşıyor. Vaatler çokça tartışılıyor. Siz muhalefetin vaatlerini nasıl değerlendiriyorsunuz? Maliye bakanı, kaynak bulunabilir mi?

Bol keseden harcamamak.

MALİYE BAKANI: Aslında bulunabileceğini sanmıyorum.