Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Fethullah Gülen cemaatiyle bağlantılı oldukları gerekçesiyle 203 hakim ve cumhuriyet savcısını meslekten ihraç etti.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK), 15 Kasım'daki toplantısında aldığı karar, bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.
HSYK'nın kararında, 15 Temmzu darbe girişimi sonrası ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamındaki "667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname"ye atıfta bulunuldu.

Kararnamede alınan tedbirler gereği, 203 hakim ve savcının Gülen yapılanmasıyla bağlantıları olduğu gerekçesiyle melsekten çıkarılmasına karar verildiği belirtildi.

Meslekten çıkarma kararının "HSYK'ya gelen şikayet, ihbar, inceleme, soruşturma dosyaları ve bu dosyalar hakkında verilen kararlar ve mahallinde yapılan araştırmalar, örgüt mensuplarının haberleşme için kullandıkları şifreli programlarda yer alan kayıtlar, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmalar kapsamında ifadelerine başvurulan hakim ve cumhuriyet savcılarının ifade ve sorgu tutanakları ve soruşturma sürecinde itirafta bulunan hakim ve cumhuriyet savcılarının beyanlarının birlikte değerlendirilmesi sonucu alındığı" kaydedildi.

Meslekten çıkarılan hukukçular, karar kendilerine tebliği edildikten itibaren 10 gün içinde HSYK Genel Kurulu nezdinde yeniden inceleme talebinde bulunabilecek.