Türkiye’de bugün 2 il, 7 ilçe ve 4 beldede seçmen yeniden sandık başına gidecek. Ağrı ve Yalova, 1 Haziran'da en önemli iki seçim noktası olacak.

13 yerde seçmen bugün yeniden sandık başına gidecek. Seçimler, 2 il, 7 ilçe ve 4 beldede tekrarlanacak. Toplam, 181 bin 398 seçmen oy kullanacak.

Ağrı ve Yalova, 1 Haziran'da en önemli iki seçim noktası olacak. Ağrı'da 59 bin 320 seçmen yeniden sandığa gidecek.

30 Mart seçimlerinde BDP adayı Sırrı Sakık'ın 10 oy farkla başkanlığı kazandığı kentte AKP itirazıyla oylar yeniden sayıldı. AKP adayı Hasan Arslan öne geçti.

Bu kez de BDP oy sayımında eksiklik olduğu gerekçesiyle seçimlerin iptal edilmesini istedi. Kentte 1125 No'lu sandığın oy torbasının yırtık olduğu tutanakta yer aldı. Ayrıca 5 sandıkta da hata yapıldığı belirlendi.

Kentte, muhtarlık seçimi dışında belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve merkez ilçe meclisi üyeliği seçimleri tekrarlanacak.

30 Mart seçim sonucunun en çok tartışıldığı illerden biri Yalova oldu. AKP adayı Yakup Koçal'ın 1 oyla farkla kazandığı seçimde CHP'nin itirazıyla yapılan sayımda bu kez 6 oy farkla CHP'li Vefa Salman öne geçti. Bu sonuca da AKP itiraz etti.

YSK, seçmen statüsünde olmayanların da oy kullandığı gerekçesiyle seçimi iptal etti. İl genel ve belediye meclisi üye seçimleri ise yapılmayacak. Kentte 75 bin 803 seçmen, 288 sandıkta oy kullanacak.

Bugün ayrıca Aydın'ın Buharkent, Bayburt'un Aydıntepe, Bitlis'in Güroymak, Çankırı'nın Şabanözü, Eskişehir'in Mahmudiye, Kastamonu'nun Çatalzeytin ve Tokat'ın Yeşilyurt ilçelerinde seçmen sandık başına gidecek.

Çorum'un Aşdağul, Erzincan'ın Çadırkaya, Niğde'nin Bağlama ve Yozgat'ın Eymir beldelerinde de seçim tekrarlanacak. Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesine bağlı Gömü beldesinde ise, 1 Haziran'da ara seçim yapılacak. Beldede seçmen, belediye meclis üyeliği için oy verecek.