TBMM Soruşturma Komisyonu’na, 1 saat 45 dakika ‘şüpheli’ sıfatıyla ifade veren eski bakan Zafer Çağlayan, Rıza Sarraf’ın kendisine hediye ettiği 700 bin TL’lik saat ve (beyaz) piyanoyla ilgili “Parasını elden ödedim” dedi. Çağlayan’ın , piyanonun parasını eşinden aldığını söylediği belirtildi.

zete.com'un haberine göre, mal varlığı konusunda hiçbir soruya yanıt vermeyen Zafer Çağlayan, yanıtlarını yazılı olarak göndereceğini söyledi.

Rıza Sarraf’ın evine yemeğe gittiniz mi?”, “Bakanlıkta sizi ziyarete geldi mi?” gibi sorular da yanıtsız kaldı.

“SARRAF, TANIDIĞIM YÜZLERCE İŞADAMINDAN BİRİ”

Rıza Sarraf’ı nereden tanıyorsunuz” sorusuna ise, “Ben sanayi odası başkanlığı yaptım. Yüzlerce işadamı tanırım. Rıza Sarraf da onlardan bir tanesidir” diyerek yanıt verdi.

Zafer Çağlayan’a komisyon başkanı AKP’li Hakkı Köylü ve muhalefetten birçok soru geldi. Ancak, eski bakan soruların önemli bölümüne yazılı yanıt vereceğini söyledi. İfade sırasında avukatlarının da Çağlayan’a epeyce müdahale ederek yönlendirdiği belirtildi.

“HUKUK DIŞI BİR ŞEY YAPMADIM”

Tapelerin hukuka aykırı biçimde elde edildiğini söyleyen Çağlayan, “Ahlaki değiller. Onlar hakkında konuşmak istemiyorum“ dedi. Çağlayan, Komisyon’a “hukuk dışında bir şey yapmadım” dedi.

NEZAKETİMDEN KALKIP GELDİM”

17 Aralık soruşturmasında savcılığın takipsizlik kararı verdiğini hatırlatan Çağlayan, “Ortada bir mesele yoktur. Mahkeme tarafından takipsizlik kararı verildi. Buraya geldiysem size olan nezaketimden dolayı geldim” dedi.

“PROSTAT KANSERİ OLDUM”

Bu olaylardan dolayı prostat kanseri olduğunu söyleyen Çağlayan, “Yatakta olmam lazımdı. Ona rağmen kalkıp geldim” diye konuştu.

Çağlayan, Rıza Sarraf’ın kuryesi tarafından oğlu Kaan Çağlayan’a gönderildiği söylenen 2 milyon euro ile ilgili de açıklama yapmadı. (Ankara/ZETE)