Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanlığı'nın hazırladığı 15 Temmuz afişlerinin Türk ordusuna zarar verdiği iddiasıyla yargıya taşıyacak.

Perinçek, "Bu afişleri hazırlayanlar, asanlar ve astıranlar için suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Partisinin Antalya İl Başkanlığı'nda açıklama yapan Perinçek, 'Cumhurbaşkanlığı forsu taşıyan, Türk askerini zavallı gösteren, ağlarken gösteren 15 Temmuz afişlerinin asılmasını ise vahim olarak' niteledi.

Perinçek, şunları kaydetti:

"Bu, Türk ordusuna karşı psikolojik savaştır. Bu savaşta askeri küçük düşüren fotoğrafları ABD, PKK, FETÖ destekler. Daha acı olanı o afişlerin altından cumhurbaşkanlığının armasının bulunmasıdır. AKP'nin içinde o afişlere tepkiler vardı. AKP'nin içinde vatanseverler var. Bu afişlerin indirilmediğini görüyoruz. İyi niyetimizle bu afişlerden Cumhurbaşkanı ve Başbakanın haberi yok diye düşünüyorduk. Oralara sızmış olan Amerikancı unsurlar, iç kargaşa çıkarmak için bu afişleri bir tertip olarak hazırlamışlardır diye düşünüyorduk. Cumhurbaşkanı ve Başbakan öğrendiğinde indirir diye iyi niyetli düşündük. Ama afişler indirilmediği için cumhurbaşkanı ve hükümet o afişlerden sorumludur."

"Afişler indirilmelidir, o afişlerin mazereti yoktur. Zırvaları kabul etmiyoruz. Türk askerine karşı bir kampanya açılmıştır. Bu savaşı ancak ABD ve İsrail açar. Cumhurbaşkanına ve hükümete son bir fırsat, o afişleri derhal kaldırılmalıdırlar. O afişleri kaldırmak fazilettir. Ümit ediyoruz o afişleri yapanlar onların bilgisi dahilinde değildir. Kaldırılmazsanız o afişleri millet kaldıracak. Kaldırın, indirin o afişleri. Bu afişleri hazırlayanlar, asanlar ve astıranlar için suç duyurusunda bulunacağız."

(Kaynak: Sputnik)