Başbakan Erdoğan’a sunulan AK Parti’nin yerel seçim raporunda çarpıcı rakamlar yer aldı.

Seçmen sayısının 1 milyon 441 bin arttığı, 2011’de kayıtlı olan 1.3 milyon ise kişinin ise artık seçmen listesinde olmadığı belirtildi.

AK Parti, 2014 yılının Mart ayında yapılacak belediye seçimlerinin startını verdi. Partinin hazırladığı raporda AK Parti üyesi olduğu halde 2011 seçimlerinde hiç oy alınamayan 792 sandığın bulunduğuna dikkat çekilirken, 1.3 milyon seçmenin de kayıtlı olmadığı vurgulandı.

AK Parti Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop tarafından hazırlanan rapor Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve teşkilata sunuldu. Yerel seçimlerle ilgili partinin yaptığı hazırlığın anlatıldığı raporda, yerel seçimlerde AK Parti’nin 651 bin 729 kişiyi sandık başında görevlendireceği belirtildi.

2011 SONUÇLARI ELE ALINDI

Başbakan Erdoğan’ın özel önem verdiği 30 büyükşehir belediyesiyle ilgili çalışmalarını yoğunlaştıran AK Parti, önceki günkü Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda verilerle sandık sonuçlarını ele aldı. 2011 yılındaki seçimlerde 50 milyon 201 bin 215 seçmenin bulunduğu, 2013 yılı seçmen sayısının ise 51 milyon 642 bin 754’e yükseldiği vurgulandı.

BİLGİLENDİRME YAPILSIN

Haziran 2011 seçimlerinde kaydı olup bu yıl seçmen kaydı olmayan 1.3 milyon seçmenin ise kayıt yaptırması için teşkilatların bilgilendirme yapması istendi. Bu seçmenlerin ölen, askere giden, mahkûm olabilecekleri gibi evini taşıyıp adres değişiklik kaydını bildirmeyenler olabileceğine işaret edildi.

Büyükşehir yasasıyla açılan, kapanan, birleşen mahalle ve beldeler sebebiyle 7 milyon 883 bin 85 vatandaşın oy kullanacağı mahalle sınırlarının değiştiği vurgulanan raporda, 2011 yılında seçmen listesinde görülmesine rağmen şu anda kaydı bulunmayan vatandaşlar bulunduğu bilgisi verildi.

AK Parti, aralarında Brüksel, Berlin, Londra ve New York gibi merkezlerin de bulunduğu Amerika, Avrupa, Asya, Uzakdoğu ve Afrika’daki stratejik konumu olan bölgelerde temsilcilik açmak için çalışma başlattı.

Raporda teşkilatların seçmenleri evlerinde ziyaret etmesi, özellikle yerel seçimlerde ilk kez oy kullanacak 1 milyon 400 bin yeni seçmenin ziyaret edilmesi gerektiği vurgulandı. (Vatan)

Aşağıdaki linkten CHP’nin hazırladığı siteden seçmen kaydınızı sorgulayabilir, eğer bu verilerde bir hata olduğunu düşünüyorsanız oturmakta olduğunuz ilçenin İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ'ne başvurabilirsiniz:

SEÇMEN KAYDI SORGULAMA