Yüz bölgesinde yapılan estetik uygulamalar, yeni görünüm sağlaması nedeniyle sıkça tercih ediliyor. Bunlar arasında sıvı yüz germe uygulamaları da, pozitif enerji vermesi sayesinde adeta moral kaynağı oluyor. Birçok kişinin tercih ettiği sıvı yüz germeyi deneyenler memnun kalarak daha iyi hissetmektedir.
Sıvı Yüz Germe Nedir? Nasıl Yapılır?
Kırışmaları gidermek üzere yüze uygulanan sıvı yüz germenin tanımı, hyalüronik asit enjeksiyonu olarak yapılabilmektedir. Sıvı yüz germenin yapılışı esnasında çeşitli dolgu maddeleri, yüz derisi altına enjekte edilmektedir.
Sıvı Yüz Germe Tedavisi Yüzün Hangi Bölgelerine Uygulanır?
Sıvı yüz germe tedavisinin uygulanacağı bölümler genellikle yüzdeki kırışıklıklardır. Hacim kaybı nedeniyle sarkan bölümlerde sıvı yüz germe uygulaması yaygındır. Ayrıca talebe göre mimik bölgesi ve diğer kırışıklıklar için de kullanılması mümkündür. Hyalüronik asit, polilaktik asit ve kalsiyum hidroksilapatit dolgulara göre uygulama yapılabilmektedir.
Sıvı Yüz Germe Tedavisini Kimler Yaptırabilir?
Yüz bölgesi üzerinde sıvı enjeksiyonun riskli olmadığı herkes bu tedaviyi yaptırabilmektedir. Kırışma olmayan kişilerde dolgu amaçlı da olabilmektedir, fakat erken yaşlarda çok önerilmemektedir.
Sıvı Yüz Germenin Etkileri ve Faydaları Nelerdir?
Yaşa bağlı belirginliği azalan yüz hatları yeniden belirgin hale gelir. Oluşan sarkık görünüm toparlanır ve her sıvı yüz germe uygulaması ardından yüz bölgesi hacim kazanacaktır. Kolajen üretiminin desteklenmesi sayesinde kırışıklıklarda da azalma gözlenecektir.
Ben Aldırma Nedir?
Benlerin vücuttan uzaklaştırılması işlemine ben aldırma denmektedir. Basit bir operasyonla beraber, yüz ve diğer yerlerde ben aldırma işlemleri yapılabilmektedir. Lokal anestezi altında yapılan ben aldırmanın genel anestezi ile uygulananları da bulunmaktadır. Duruma göre yapılacak olan işlem değişebilmektedir.
Ben Aldırma Operasyonu Neden Yapılır?
En yaygın nedenler arasında estetik kaygılar yer almaktadır. Yüz bölgesindeki benler için bu durum daha çok geçerlidir. Niteliğine göre de ben aldırma operasyonu gerekebilmektedir. Kötü huylu benlerin deriden alınması için cerrahi müdahalenin acillik durumu farklıdır. Fakat estetik kaygılar nedenli olan ben aldırmada zorunluluk bulunmamaktadır.
Kimler Ben Aldırabilir?
Estetik amaçlı benlerde genelde 18 yaş üzeri olması beklenmektedir. Fakat daha erken yaşlarda oluşan benler önemli düzeyde rahatsız ediciyse, bu durumda erken aldırmak olasıdır. Uzman görüşüne göre ben aldırmaya uygun kişiler değişebilmektedir.
Ben Aldırma Yöntemleri Nelerdir?
Lazer, cerrahi kesi, radyo frekans uygulaması gibi yöntemlerle benleri aldırabilirsiniz. Hangi yöntemin uygulanacağı ben aldırma konusunda uzmanla beraber karar verilmesi gereken bir konudur. Cerrahi uygulamada genelde tek seferde işlem sonlanır. Lazerle ben aldırmak isteyenler için seans planlaması oluşturulabilmektedir.
Kaş Kaldırma İşlemi Nedir? Neden Sarkar?
Kaşları estetik tedavi yöntemleri kullanılarak kaldırma işlemine, kaş kaldırma denmektedir. Genetik, yaşlanma, obezite kaş kaldırma uygulamasına ihtiyaç doğurabilmektedir. Kaşların normal hizasını kaybetmesi durumu ile normal hizasının aşağıda olması durumu farklı değerlendirilmelidir.
Kaş Kaldırma Kimlere Yapılır?
Kaş bölgesinin gergin ve yukarıda durmasını isteyen ve onay alan kişilere kaş kaldırma işlemi yapılmaktadır. Yapılacak olan kaş kaldırma işlemi öncesi, işlem görecek bölgede herhangi bir iltihaplanma olmaması gerekir. Yüz bölgesinde felç gibi nedenlerle kaş düşüklüğü olan kişilerde, muayene ardından karar verilecektir.
Kaş Kaldırma Nedir? Kaş Kaldırma Yöntemleri Nelerdir?
Elastikiyeti azalan ve kaybolan cilt yapısı, zamanla sarktığı için bu durum kaşları daha aşağıda gösterebilmektedir. Olağan çizgisine yeniden getirilecek olan kaşlar için askılama gibi teknikler kullanılmaktadır. Ameliyatlı kaş kaldırma yapılabileceği gibi ameliyatsız botoks gibi uygulamalar da olabilmektedir.
Ameliyatsız Kaş Kaldırma Teknikleri
Botoks en yaygın tercih edilen ameliyatsız kaş kaldırma tekniklerinden biridir. Dolgu ve iple yapılan teknikler de kaş kaldırma tekniklerinden olup yaygın şekilde görülebilmektedir. Fokus ultrason ve fraksiyonel radyo frekans teknikleri de isteğe ve klinik özelliklerine göre kullanılabilmektedir.