Sivas’ın Suşehri ilçesine bağlı Tatar köyü halkı, kendi köylerindeki su kaynağından başka köylere su verilmesine karşı çıkarak iş makinelerini engelleyince, jandarma ekipleri TOMA ve gaz bombasıyla köylülere saldırdı.

İlçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki 160 haneli Tatar köyü arazisinden çıkan kaynak suyunun, komşu köyler Eskimeşe, Gökçekent ve Akıncı’ya kapalı şebeke suyu olarak bağlanması amacıyla İl Özel İdaresi’nce proje hazırlandı. Ancak projeye karşı çıkan Tatar köyü sakinleri geçen Nisan ayının ardından bu sabah, bir kez daha firmaya ait iş makinelerinin köye girişine izin vermedi.

Diken'deki habere göre; bu sabah müteahhit firma yetkilileri jandarma eşliğinde köye gitti. Polis ekipleri de jandarmaya destek verdi.

Köylüler girişi barikatla kapatıp bayrak açarak yine geçişe izin vermek istemedi. Köylüleri ikna etme çalışmaları sonuç vermeyince ekipler saldırıya geçti. Sivas Emniyet Müdürlüğü’ne ait bir TOMA tazyikli su sıkarken, jandarma da gaz bombası attı. Köylüler de taş atarak karşılık verdi.

BİR ASKER, ÜÇ KÖYLÜ YARALANDI


Bir asker ve üç köylü hafif yaralandı. Gazdan etkilenerek fenalık geçirenlere köy girişinde hazır bekletilen ambulanslarda müdahale edildi. Bazıları ise hastaneye sevk edildi.

Firma yetkililerinin köyden işin başlatılacağı kaynak alanına geçişi jandarma kontrolünde sağlandı. Bazı köylüler gözaltına alındı.