Sivas Madımak katliamında kardeşini kaybeden Hüseyin Karababa, avukatı aracılığıyla katliamın bir numaralı sanığı Cafer Erçakmak’ın mezarının açılmasını talep etti.

Avukat Coşkun Özgür Piroğlu, bu talebe dayanak olarak dava avukatlarından Şenal Sarıhan’ın firari sanıkların yargılandığı davanın duruşmasında Erçakmak’ın ölüp ölmediği hususunda şüphelerinin olduğuna yönelik sözlerini gösterdi.

Diken’den Canan Çoşkun’un haberine göre katliamda yaşamını yitiren kişilerin yakınları ve avukatları Erçakmak’ın hayatta olduğunu birçok kez dile getirdi. Kardeşini kaybeden Hüseyin Karababa’nın avukatı Coşkun Özgür Piroğlu da bugün (27 Ocak Perşembe) Sivas başsavcılığına dilekçeyle başvurarak mezarın açılmasını talep etti.

‘HİÇBİR KUŞKU BIRAKILMAMALI’

Piroğlu’nun dilekçesinde şu ifadelere yer verildi:

“Ankara 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde üç firari sanık yönünden devam eden Sivas Madımak Katliamı davasının 19 Ocak 2022 tarihinde yapılan duruşmasında bir kısım katılanlar vekili avukat Şenal Sarıhan, Cafer Erçakmak’ın ölüp ölmediği hususunda şüphelerinin olduğunu söylemiştir. Avukat Şenal Sarıhan 2011 yılındaki sürecin en önemli takipçisidir. Bu nedenle kendisinin bu konudaki beyanı çok önemlidir. Müvekkilim Hüseyin Karababa ölen kişinin Cafer Erçakmak olduğuna inanmadığını yıllardır söylemektedir. Ölen kişinin Cafer Erçakmak olup olmadığı hususunda kapsamlı bir araştırma yapılarak hiçbir kuşkuya yer bırakmayacak şekilde tespit edilmelidir. Bu konuda gerekli bütün araştırmalar yapılmalıdır.”

Eğer savcılık avukat Piroğlu’nun talebini yerinde görürse Erçakmak’ın mezarı açılabilecek.