Almanya’da yaşayan Kürt sanatçı Şivan Perwer’in yeğeni Mehmet Perwer Aygün, HDP’den aday adaylığı müracaatında bulunacağını açıkladı.

Milliyet’te yer alan habere göre, parti binasına babası Halil Perver Aygün ile birlikte gelen Mehmet Perwer Aygün, “Benim AK Parti’den adaylığım konusundaki iddialardan çok rahatsız olduk. Benim adaylığım söz konusu ise bizim evimiz HDP’dir. HDP’den aday olacağız. AK Parti’den aday olduğum yönünde çıkan haberlerden rahatsız oluyorum. Bunları yapanları kınıyorum. HDP’den milletvekili aday adayıyım. Aday adaylığı için hazırlık yapıyorum. En kısa sürede tamamlayıp, müracaatımı yapacağım” dedi.

Aygün, Şivan Perwer’in Türkiye’ye gelip gelmeyeceği ile ilgili bir soruya ise, “Yok, şu an o konuda bir şey söylemek istemiyorum” cevabını verdi.

Halil Perwer Aygün ise oğlunun aday adaylığını kendisinin ve kardeşi Şivan Perwer’in desteklediğini kaydetti.

Şanlıurfa HDP İl Eş Başkanı Rıdvan Yavuz da, Mehmet Perwer Aygün başta olmak üzere tüm insanlara partilerinin kapılarının açık olduğunu belirtti.

Yavuz, HDP’nin Şanlıurfa milletvekilliği aday adaylığı ile ilgili sürecin 16 Şubat Pazartesi günü resmi olarak başladığını, 2 Mart 2015 tarihine kadar süreceğini ifade etti.