Web sitesi yapmak için, tasarımından kodlamasına kadar ince eleyip sık dokuyoruz, logosundan menülerine, arama motoru optimizasyonundan, adwords reklamlarına kadar adeta ilmik ilmik dokuyoruz,  bu kadar önemsiyoruz, yayına geçilmesine gerektiğine karar veriyoruz.

Sonrasında hiç sağlamlığını, referanslarını, kaç yıllık firma olduğunu, ISO kalite belgeleri olup olmadığını, adresi telefonu var mı? Bir şirket mi? Hiç bunlara dikkat etmeden en ucuz hosting servisini buluyor ve FTP ile sitemizi yüklüyoruz, aradan zaman geçiyor ve sitenin yerinde yeller esiyor, karşımızda ne bir muhatap var ne de bir başvuru yapacağımız yer.

Bu kadar emek verip hazırladığınız web sitesi için bu denli ucuz ve kalitesiz bir hosting firması tercih ederseniz, bu olayın başınıza gelmesi kuvvetle muhtemel. Bu kadar önem ve emek verdiğiniz web siteniz için biraz daha fazla araştırma yaparak kaliteli ve uzun yıllardır piyasada olan bir firmadan hosting servisi almak tüm bu sorunların önüne geçecektir.

Sadece bu web hosting servisiyle alakalı değil, kiralık sunucu ve bulut sunucu içinde bu kriterler geçerli, ülkemizde bu sektörü tam manasıyla denetleyen bir kurum olmadığı için önüne gelen basit bir sunucu kiralayarak üç beş türk lirasına hosting satıyor ve sizleri mağdur ediyor, sadece erişim problemleriyle kalsa iyi, o kadar emek verip hazırladığınız site birden ortadan kayboluyor, bırakın siteyi alan adınızı bile yenileyemiyor kaybediyorsunuz.

Ülkemizde hosting maliyetleri ucuz değil, server altyapları dolar ile alınıp satılıyor, elektrik fiyatları malumunuz, kiralar, vergiler, personel ve sair işletme giderleri eklenince üç beş on türk lirasına alacağınız hosting’den çok fazla beklentiniz olmamalı, bunların satışını yapanlar aslında kaba tabirle vur kaç yaparak yüzlerce insanı mağdur etmektedir.

Hosting, kiralık sunucu, bulut sunucu gibi verilerinizi saklayıp yayınladığınız servislerde veri güvenliğine, verilerinizi kime emanet ettiğinizi bilerek, yukarıda ki kriterleri göz önünde bulundurarak rasyonel bir seçim yapmanız bu sorunları minimize eder. Fiyat odaklı tercihlerde sorun çıkma olasılığı her zaman yüksektir, halk arasında sık kullandığımız ” ucuzdur vardır bir illeti, pahalıdır vardır hikmeti” sözünden yola çıkarak bu servisleri ve firmaları tercih etmemiz yararımıza olacaktır.