Geçtiğimiz günlerde sistemleri çöken ve yaklaşık 2 gün boyunca hizmet veremeyen Akbank'a ilişkin çarpıcı bir iddia gündeme getirildi.

Yabancı bir forum sitesinde bir hacker, 20 milyon Akbank kullanıcısının verilerini çaldığını iddia etti.

SATIŞA ÇIKARTTI

Hacker ayrıca çaldığı verileri 5.000 dolardan satışa çıkarttığını öne sürdü

Akbank, yaklaşık 2 gün süren sistem arıza nedeniyle yaşanan kesintilere yönelik "Müşteri bilgilerine ulaşıldığı yönündeki iddialar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır" açıklamasını yaptı.

Akbank, 6 Temmuz'da başlayan banka ana bilgisayarlarındaki teknik sorundan kaynaklanan kesintilerin, ilgili birimler ve teknoloji iş ortaklarının yaptığı çalışmalar neticesinde giderildiği açıklamasının ardından sosyal medyadan yeni bir duyuru yaptı.

Duyuruda "Bazı sosyal medya hesaplarında bankamız müşteri bilgilerine ulaşıldığı yönündeki iddialar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Müşterilerimizin kişisel verileri her zaman olduğu gibi güvendedir. Söz konusu paylaşımlara karşı tüm yasal yollara başvurma hakkımız saklıdır" denildi.

​Akbank dijital bankacılık sistemlerinde salı sabahı başlayan sorun nedeniyle 43 saat hiçbir bankacılık işlemleri yapılamadı. Böylece dünya bankacılık tarihinde ilk kez bir banka 2 gün sistemlerinin göçmesi nedeniyle faaliyet gösteremedi.