Mısır'da 3 Temmuz'da darbe yaparak Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi iktidardan uzaklaştıran Mısır Genelkurmay Başkanı Abdulfettah El Sisi, ABD Başkanı Barack Obama'yı kendisini yarı yolda bırakmakla suçladı.

Mısır Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Abdülfettah El Sisi, 3 Temmuz'daki askeri darbe sonrası ilk kez röportaj verdi. Mısır'ın başkenti Kahire'de Amerikan Washington Post gazetesine konuşan Sisi, "Obama yönetimi beni yarı yolda bıraktı" dedi.

Obama yönetimini kastederek, "Siz Mısırlılara sırtınızı döndünüz. Onlar bunu asla unutmayacaktır" diyen Mısır Genelkurmay Başkanı Sisi, ABD'nin Mısır'daki iç politikayı bahane ederek söz verdiği F-16 savaş uçaklarını göndermediğini söyledi.

'OBAMA BENİ HİÇ ARAMADI' 

"Yurtsever bir orduya böyle davranılmaz" diyen Sisi, ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel'la hergün telefonda konuştuklarını ancak Obama'nın kendisini hiç aramadığını belirtti.

Mursi iktidara gelir gelmez sorun yaşamaya başladıklarını iddia eden Sisi, devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi bütün Mısırlıların değil destekçilerinin temsilcisi olmakla suçladı.

Mısır Genelkurmay Başkanı Abdülfettah El Sisi, "Obama yönetimi, Mısır’da daha fazla kan akmasından endişe ediyorsa Müslüman Kardeşleri oturma eylemlerinden vazgeçmeye ikna etmeli. ABD'nin bunu yapacak gücü ve nüfuzu var" şeklinde konuştu.

Mısır Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Sisi, seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı yönündeki soruyu ise, "Benim için önemli olan halk sevgisi" dedi.

'SİSİ ADAY OLACAK' İDDİASI 

Siyasi uzmanlar, Sisi'nin referandum yöntemini kullanarak, cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağını halka soracağı ve bu yöntemle aday olacağı iddia ediliyor.

BURNS-SİSİ GÖRÜŞMESİ 

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı William Burns'ün Kahire temasları ise devam ediyor. Mısır'ın başkenti Kahire'de yönetim ve Mursi yanlılarıyla bir araya gelen Burns, ziyaretini birgün uzattı.

Burns bugün Savunma Bakanı ve Genelkurmayı Başkanı Abdülfettah El Sisi ile görüşecek. AB yetkilileri de Kahire'deki temaslarını sürdürüyor. (mynethaber)