Halkların Demokratik Partisi (HDP), Ankara'da Neva Palas Otel'de Haziran seçimlerinde barajı aşmak için mücadele edecek milletvekili adaylarını tanıttı. Tanıtım toplantısında konuşan Ankara 1'inci sıra adayı Sırrı Süreyya Önder, Ağrı'da yaşananlara dikkati çekerek, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ordu tarafından tekzip edildiğini belirtti ve "Ordunun tekzip ettiği bir Başbakan durumuna düşmek ne kadar trajiktir," dedi ve ekledi: "Ağrı'da provokasyon boşa çıktı."

Sırrı Süreyya Önder'in Ağrı'da yaşananlara ilişkin açıklamaları şöyle:

"PROVOKASYONLARA KALKIŞMAK ARTIK ESKİSİ GİBİ KOLAY DEĞİL"

"Ağrı'da provokasyonlar boşa çıktı. Ağrı ile birlikte demokrasi bloğu çok başarılı bir sınav verdi. Hükümetin ya da derin güçlerin geliştirmeye çalıştığı, çalıştırdıkları bu provokasyon boşa çıktı. Bizatihi Genelkurmay kendilerini tekzip etti. Ordunun tekzip ettiği bir Başbakan durumuna düşmek ne kadar trajiktir. Bunun yorumunu halka bırakıyorum. Onun için bir daha bu ve benzeri provokasyonlara kalkışmanın artık eskisi kadar kolay olmadığını gösterdi bize Ağrı provokasyonu.      

"Olayın hemen ardından Genelkurmay, Başbakanlığı tekzip eden ve sayın Cumhurbaşkanını tekzip eden açıklamayı yaptılar malum. Oradaki askerlerimize yardım eden halka teşekkür ettiler. Şimdi siz, bedel parası bulamadığınız için zorla askere götürülen yoksul halk çocuklarını, eskisi kadar kolay öyle vurun-kırın pozisyonuna sürükleyemezsiniz. Çünkü barışın ne kadar kıymetli olduğunu bütün Türkiye anladı. Onun için iktidarın bundan bir ders çıkarmasını diliyoruz."      

"ONLAR VURDUKÇA BİZ BÜYÜDÜK KARDEŞİM"

Basın mensupları tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedefinde HDP ve Selahattin Demirtaş'ın olduğunun hatırlatılması üzerine Önder, "Sayın Cumhurbaşkanının da çok sevdiği bir mısra ile cevap vereyim ona; onlar vurdukça biz büyüdük kardeşim, vursunlar bakalım." dedi.