TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın HDP'ye ilişkin açıklamasına Sırrı Süreyya Önder'den yanıt geldi.

Önder, "Açıklanan özür görmezden gelinemez ama tartışmaya açık. Bu bakış açısı bir parça 'hastalıklı' bir bakış açısı" ifadelerini kaydetti.

TİP Milletvekili Ahmet Şık bir kanalda ""Selahattin (Demirtaş) bugün canımıza okumuş. Güya aynı ittifaktayız. Selahattin’i çıkar HDP’den ortada HDP kalmaz. Bu ülkenin Türk faşisti var. Bir de Kürt faşistiyle uğraşamam" ifadelerini kullanmış tepkilerin hedefine oturmuştu.

Şık hemen ardından özür açıklaması yayınlayarak şu ifadeleri kaydetmişti:

Konuyu, olayı, olaydaki kişileri ve bağlamını açıklamaya çalışmadan, fikrimi, kastımı ve duygumu yansıtmayan bu sözler nedeniyle kırdığım tüm HDP’li dostlarımdan ve Kürt halkından, TİP’li yoldaşlarımdan içtenlikle özür diliyorum. Öncelikle 14 Mayıs’a dek ve sonrasındaki ortak mücadele geleceğimiz boyunca da yegane çabam, barış ve kardeşlik arzumuza zarar vermemek, ittifakımızda cisimleşen umutlara gölge düşürmemek olacak.

'HASTALIKLI BAKIŞ AÇISI'

Şık'ın açıklamalarına tepkiler gelmeye devam ederken Yeşil Sol Parti İstanbul 1. bölge Milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder, Twitter’da açılan odada yaptığı konuşmada, Ahmet Şık’ın ifadeleri için şunları söyledi:

Konuştuğumuz ittifak içerisinde bir güç ise eğer bu bakış açısı hastalıklı bir bakış açısı. Genellikle de baş edemediğimiz kısmı burası. Düşmanca bakanın bakış açısındaki patolojiyi sergilemek, teşhir etmek kolay da, zihne sızmış kelimeler, kavramlar ya da matah bir şey söylediğini zannedenleri düzeltmeye çalışmaktan bitap düşüyoruz.

'14 MAYIS'A ENERJİMİZİ HARCALAYALIM'

Bu enerjimizi 14 Mayıs'a seçime harcamamız gerekiyor. Kendi içinde tutarlı olmayan bir şey var. Bu eğitim meselesi, bir kavram kargaşası var. Bu ülkenin genel derdi. Bu ülkede hiçbir dünya görüşü kendisini kendi önermeleriyle tarif etmez. Ya karşıt olduğu şey üzerinden ya da başka bir şey üzerinden kendini tarifler. Öncelikle tabana dönük söyleyeyim, çok sert tepki oldu doğru. Bizim 81 ilde kendi adaylarımız var enerjimizi adaylarımıza yönlendirmeliyiz. Bundan ayıracağımız her zaman dilimi kendimize karşı görevi ihmal etmek demektir. Bunlar ayın 14'ünden sonra değerlendirilir.