Ankara'nın Mamak ilçesine bağlı Tuzluçayır’da düzenlenen “Hayır Şenliği”nde konuşan HDP Ankara Milletvekilli Sırrı Süreyya Önder, referandumda zulüm düzenine etkili bir cevap vereceklerini ifade ederek, “Bütün gücümüzle sandığın mümkün olan en geniş katılımını yapacağız. Gericiliğin anayasasını kabul etmeyeceğiz” dedi.

‘ZULÜM DÜZENİNE ETKİLİ BİR CEVAP VERECEĞİZ’

Dihaber'de yer alan habere göre, Sırrı Süreyya Önder ise referandum sonucunda zulüm düzenine etkili bir cevap vereceklerini belirterek şunları kaydetti: “Yıllardır Neo-liberal sistemin en vahşi, insanlıktan en nasipsiz, halka düşman, kadına düşman, gençliğe düşman, çevreye düşman soluduğumuz havanın kıymetini bilmeyen, kurdun, kuşun karıncanın bile kıymetini bilmeyen, varsa yoksa talan, varsa yoksa yalan diyen bir zulüm düzenine etkili bir cevap vereceğiz. Bunu bütün mazlumlar, bütün ötekileştirilenler olarak hep birlikte yapacağız. Şimdiden kutlu olsun.”

Sırrı Süreyya Önder konuşmasına şöyle devam etti: “Eskiden halkının yanında olan birçok insan şimdi Saray’a kul köle oldular. Bunların birisi de anketçi. Bugün bir moral bozma operasyonunun önünde bir anket yapmış güya ‘Evet’ler yüzde 60 çıkacakmış. Şimdi bütün bunlar halkın deyimiyle bu işlerin dubarısıdır.

Bunlara hiçbir şekilde prim vermeyeceğiz. Bütün gücümüzle sandığın mümkün olan en geniş katılımını yapacağız. Çünkü yaklaşık iki yıldır, yani yeniden savaş sürecine dönüldüğünden bu yana bu memlekette zulüm görmeyen hiç ama hiç kimse kalmadı. İnsanların aşı ile oynadılar, insanların inancıyla oynadılar.

Aleviliği bir küfür gibi kullanıyorlar. Ne zaman seçim zamanı geliyor ‘Alevi kardeşim, Alevilik Ali’yi sevmekse benden büyük Alevi yok’ gibi, bütün alevilerde sadece mide bulantısı uyandıran, yüzeysel, riyakâr bir yaklaşımla ömür boyunca zulme maruz kalmış, katliamlara maruz kalmış bir inanç kitlesini aldatacağını düşünüyor. Oysa artık karşısında buna kanacak kendi kitlesi bile kalmadı, bunun farkında değiller.”