Abluka altındaki Yoğurtçu Parkı önünde toplanan kitleye seslenen HDP’li Sırrı Süreyya Önder, “Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni çığ gibi büyüteceğiz” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay ve 12 milletvekilinin Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni tutacağı Kadıköy Yoğurtçu Parkı’na destek vermek isteyen halk alınmadı.

Polis bariyerlerle çevrili abluka altındaki parkın girişinde toplanan kitleye seslenen HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, ablukaya tepki gösterdi. 

MEDYANIN TAVRINA TEPKİ 

dihaber'de yer alan habere göre, Vicdan ve Adalet Nöbeti'nin hükümet medyası tarafından itibarsızlaştırılmak istendiğini belirten Önder, şöyle konuştu: “Diyarbakır'ın bu yılki Newroz'unda gelip sabahın köründe alanı çekip, 'Nerede halk' demişlerdi. Şimdi de Diyarbakır nöbetinin etrafı açık hava hapishanesine çevirip, 'HDP'liler oturmaya davet etti kimse gelmedi' diyorlar. Bugün de benzer bir anlayışla karşı karşıyayız. Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni bir çığ gibi büyüteceğiz. 

YAŞASIN DAYANIŞMA 

Türkiye barış isteyenler için önemli bir buluşma noktasına dönüşecek. Bunu engellemek mümkün değildi. Bir tek yurttaş dahi burada olsa barış isteyen herkesin sesi, kulağı, gözü olacak. Onların bilmediği de budur. Yaşasın dayanışma. Bizim seçilmiş belediye meclis üyelerimiz ve başkanlarımızı, il-ilçe yöneticileri eş genel başkanları, milletvekilleri, genel merkez yöneticilerimizi siyasi imha operasyonuna maruz bıraktılar. Bu irade bunların önüne set çekmezse, bu bildiklerini işlemeye devam edecekler. Barış ve demokrasi noktasında durmaya devam edeceğiz."