Başbakan Binali Yıldırım'ın İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın görevinden istifa ettiğini duyurmasının ardından, Dolmabahçe Mutabakatı’nda hükümeti temsil eden herkes görevinden ayrılmış oldu.

AKP ile HDP arasında 10 maddelik anlaşmanın imzalandığı ‘Dolmabahçe Mutabakatı’ fotoğrafına giren Yalçın Akdoğan ve Mahir Ünal, Başbakan Binali Yıldırım’ın başkanlığında kurulan 65. Hükümet kabinesine alınmamıştı.

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, 3 Ocak 2016 tarihinde T24'ten Hazal Özvarış'a verdiği mülakatta “Dolmabahçe fotoğrafındaki herkesin tasfiye edileceğini düşünüyorum” demişti.

Önder, “Ben Dolmabahçe fotoğrafındaki herkesin eğer, Sayın Tayyip Erdoğan’ın paradigması başarılı olursa herkesin tasfiye edileceğini düşünüyorum. Buna Efkan Ala da dahil. Şu an cemaat operasyonu yürüyene kadar Efkan Ala bu işin içerisinde yer alacaktır. Ondan sonra yer alacağını düşünmüyorum, belki yanılırım” ifadelerini kullanmıştı.

Fotoğrafta devlet adına bulunan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu halen görevine devam ediyor. Ancak hükümeti temsil eden herkes görevinden ayrılmış oldu.

Dolmabahçe fotoğrafında yer alan isimlerden HDP'li vekiller Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder, İdris Baluken ve çözüm süreci boyunca rol oynayan diğer milletvekilleri hakkında ise çeşitli suçlardan fezlekeler var.

(Demokrat Haber)