HDP İmralı Heyeti’nde yer alan TBMM Başkan Vekili Pervin Buldan ve milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile Milletvekili Dilek Öcalan bir basın toplantısı düzenledi.

PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik görüş yasağına ilişkin açıklamalarda bulunan Önder, “Barış, Türkiye’ye bir buçuk saatlik mesafede. Kürt’süz bir seçenek olsun demek hüner değildir, diplomasi değildir. Sosyolojiden bihaber olmak demektir, insanlıktan da bir şey anlamamış olmak demektir. Sayın Öcalan’ın sürece katıldığında barışa dair ümitlerin çoğaldığını, ekonominin iyileştiğini, insanların umutlarının arttığını gördük. Bugün İmralı tecrit sistemi, bütün ülkenin sistemi haline getiriliyor. AK Partililer dahil herkes izolasyonda hissediyor. İmralı artık bütün ülke olmuş durumda. Buna bir dur demek gerekiyor. İmralı barışın teminatı olduğu için, oraya uygulanan tecrit vatana ihanetle eş anlamlıdır. İmralı Adası’na ya avukatlarının ya ailesinin ya da siyasi bir heyetin acilen gitmesi gerekiyor” dedi.

Sırrı Süreyya Önder, ayrıca Ankara’yı ziyaret eden Irak Başbakanı Haydar el İbadi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında yapılan görüşmeye ilişkin olarak da, “Dün ‘Senin kıratın ne’ dediği Başbakan ile bugün tek konu, ‘Kürt’ün anasını görmemesini birlikte nasıl becerebiliriz?’” eleştirisini yaptı.