BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder Meral Okay’ın yaşamını yitirmesiyle ilgili NTV’ye değerlendirmelerde bulundu.

 

Meral Okay'la bazı projelere imza atan Sırrı Süreyya Önder, kendisiyle çalışmanın nasıl bir şey olduğunu şu sözlerle anlattı: “Meral'le çalışmak bir senaristle çalışmaktan öte bir şeydi. Meral içinde bulunduğu her işin önemli bir parçası olurdu. Meral’in dahil olduğu işler, biraz çözümsüzlük girdabına kapılıp ‘gel toparla’ şeklindeki işler olurdu."

 

Sıkıştıkları zaman Meral Okay'ın hep yardımına koştuğunu vurgulayan Önder, "Birlikte birçok dizi projesinde çalıştık. ‘Beynelmilel’ filmi o dönemde, egemen kriterler açısından sıkıntılı bir projeydi. Yapımcı ile bizim aramızda bir press olarak süreci sonuna kadar götürdü. Genel koordinatörlüğünü de yaptı. Bizim aklımızdı, nerede sıkışsak bir çözümü, bir ilacı olurdu. Buraya kadarmış..." dedi.

 

Okay'ı unutmayacaklarını belirten Önder, şöyle konuştu: "Bilenler, tanıyanlar için, ya da hayatına bir kez dokunduğu insanlar için unutulması mümkün olmayan insanlar sınıfındaydı. Her insanın kaybı üzücüdür ama dostları açısından kimi insanlar kolay kolay unutulmaz. Meral, vefanın bir diğer adıydı. Kendini kanıtlayan, ürettikleri konuşulan isimlerden birisiydi. Emeğin tarumar edildiği bir pazarda ne kendi emeğini ne de başkalarının emeğini ucuz etmeyen, heba etmeyen bir insandı. Her toplumsal itirazın destekleyeni ya da yanında duranı olurdu. Ne diyelim, mekanı cennet olsun."

 

Sanatçı dostlarının yanında olduğunu söyleyen Önder, "Kendisiyle temasımız hiç kesilmedi. Tedaviyi Paris’te düzenleyecekti, baskıların arttığı bir dönemdi. Oradan görüştük. Geldikten sonra tedavisi yeniden programlandı. İlk müdahale ediliş biçiminden pek mutlu değildi. 3-4 hafta önce kemoterapi için hastaneye yatacaktı. Gecesinde konuştuk, kemoterapi için gittiğinde uyumuştu. Hümeyra oradaydı. Sezen Aksu yanından hiç eksik olmadı. Eşi Yaman Okay hayatını kaybettiğinde darmadağın olmuştu. Sezen, 1-2 yıl onu yalnız bırakmadı. Hastalığın mizahını yapmaya çalışıyorduk, mizah duygusunu hiç yitirmeyen bir insandı" diye konuştu

 

Okay'a yönelik eleştirileri de hatırlatan Önder, "Kendisine yönelik yürütülen kampanyayla ilgili iki yazı yazdım. Kendisine tepki gösterilmesini beklemezdi. ‘Kardeşim şimdi sana da yüklenecekler, keşke yazmasaydın’ dedi. Bu ülkede zeka sürekli dayak yer" dedi.

 

Sırrı Süreyya Önder Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi programına katıldı. Orada da Meral Okay’ın ölümü gündemdeydi…