Yapımcılığını U10 Film'in yaptığı, yönetmenliğini Onur Ünlü'nün üstlendiği ve başlıca rollerini Serkan Keskin, Hazal Kaya, Umut Kurt, Büşra Pekin, Öner Erkan, Osman Sonant, Serdar Orçin, Özgür Çevik, Sırrı Süreyya Önder'in paylaştığı 'İtirazım Var' sinema filminin basın toplantısı Kasımpaşa'da gerçekleşti.

Onur Ünlü'nün yazıp yönettiği, çekimleri Karaköy, Üsküdar Selimiye ve Hasköy'de yapılan 'İtirazım Var' komedi unsurlarının ağırlıkta olduğu bir polisiye film.

Serkan Keskin'in İmam Selman Bulut'u canlandırdığı filmde camide bir cinayet işlenir. Polisin pek de ilgilenmediği cinayeti çözmek için Selman Bulut kolları sıvar, bu esnada pek çok sıra dışı durum yaşanır. Yönetmen Onur Ünlü'nün klasik polisiye kurallarına sadık kaldığı film 18 Nisan'da vizyona girecek.

Yönetmen Onur Ünlü basın toplantısında, "Filmimizin çekimleri bitmek üzere, son bir iki günü. Bir dedektif imam hikayesi. Bir cinayet işleniyor, cinayeti çözmek bizim imama kalıyor. Türkiye'de çok polisiye film yapılmıyor. Biz de aksiyondan ziyade komedi ve duygusal bir çalışma olsun istedik. Klasik polisiye filmi. Teknolojiyi kullanmadan, aklı ve duygularıyla hareket eden, gözlemleriyle sorunları çözmeyi çalışıyor. Cami imamının güzel bir kızı var, imam dışındaki herkes şüpheli. Orta ve alt sınıf insanların hikayesi. Selman Bulut karakteri gençliğimden beri çekmek istediğim bir karakterdi" dedi.

“SIRRI SÜREYYA EMEKLİ ASKER

2009'dan beri Sırrı Süreyya Önder ile tanıştıklarını söyleyen Ünlü, "Sırrı ağabey ile çalışmak çok eğlenceliydi. Bu filmde emekli bir askeri canlandırıyor" dedi.

‘İtirazım Var'ın senaryosunu Sırrı Süreyya Önder ile birlikte yazdığını söyleyen yönetmen Onur Ünlü şöyle devam etti: “Selman Bulut, bildiğimiz imam tiplemelerinden uzak, farklı bir karakter, sıra dışı bir imam. Antropolojiyle ilgilenmiş, saz çalıyor, boks biliyor ve yeri geldiğinde kullanıyor. Dolayısıyla yazarken o eski imam tipi hiç aklımıza gelmedi. Onu insan olarak düşündüm, karşılaştığı olayda imamlığı ve diğer özellikleri işine yaradığı gibi bazen de onu çelişkiye düşürüyor.”

‘Polis' (2006) ile ‘Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikâyesi' (2011) filmlerinden sonra üçüncü kez bir polisiye/kara film öyküsüne soyunan yönetmen, polisiye türünün içinde kalmaya dikkat ettiğini söylüyor. ‘İtirazım Var', bir tür filmi olacak ve polisiyenin bütün klişelerine uyacak, bir başka deyişle ‘Katil kim?' filmi izleyeceğiz. Ünlü, tür klişelerine bağlı kalmanın kendisini eğlendirdiğini, seyircinin de zevk alacağını düşünüyor. Polisiyenin klişe kalıplarını ise karakterler ve onların yaşadıkları üzerinden kırmayı amaçlıyor.

'MİLLİ CİNAYET KOLEKSİYONU'

‘İtirazım Var', bir serinin üçüncü filmi. Onur Ünlü'nün ‘Milli Cinayet Koleksiyonu' diye adlandırdığı seri, 10 filmden oluşuyor. İlk iki filmin ‘Polis' ile ‘Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikâyesi' olduğunu belirten yönetmen, sonraki filmlerin ne olacağına ise henüz karar vermemiş. İnsanın suça bulaşması ve günaha girme öyküsünü önemsediğini söyleyen Ünlü, bu filmde de kara komedi yolunda ilerleyeceğinin işaretini verdi.

Onur Ünlü, çoğu filminde başvurduğu fantastik ögelere bu filmde yer vermeyecek. Gezi olayları sırasında Dolmabahçe Camii imamı ve müezzininin göstericilere yardım ettiği için görev yerlerinin değiştirilmesi hatırlatılıp filmdeki imam üzerinden bu konu ile ilgili bir gönderme olup olmayacağı da soruldu yönetmene. Ünlü, bir filmin günlük siyaset ile doğrudan ilişki içinde olmasını doğru bulunmuyor: “Biz o imamdan yola çıkmadık, o imamı da tanımıyorum zaten. Sadece çocukları içeri aldığını biliyorum. Şu kadarını söyleyeyim, bizim imamımız Selman Bulut da o çocuklara kapıyı açardı.”

Basının karşısına çıkan oyuncular dışında Serdar Orçin, Özgür Çevik, Sırrı Süreyya Önder, Tansu Biçer ve Güler Ökten'in de rol aldığı filmin çekimleri Karaköy, Üsküdar ve Hasköy'de yapıldı. U10 Film'in yapımcısı olduğu ‘İtirazım Var', 18 Nisan'da vizyona girecek.

HAZAL KAYA ZEYNEP'İ CANLANDIRIYOR

Cami imamı Selman Bulut'un (Serkan Keskin) kızı Zeynep'i canlandıran Hazal Kaya, 'Recep İvedik', 'Düğün Dernek' gibi gişe rekorları kıran komedi filmler varken polisiye filmde oynamak riskli değil mi sorusuna "Bugüne kadar yaptığım tercihler ortada. Onur Ünlü ile çalışmak çok istediğim bir şeydi. Gerçekleşti, çok mutluyum." dedi. Cami imamının güzel sanatlar okuyan kızı Zeynep'i canlandıran Hazal Kaya, filmde rol gereği Öner Erkan ile aşk yaşayacak.

"Aşk-ı Memnu', 'Aşk' gibi dizilerde oynadınız bugüne kadar seyirciniz polisiye bir filmde kabullenir mi, tepkiler nasıl olur?" sorusuna Hazal Kaya, "Biz tepkilere göre iş yapmıyoruz! Bunun doğru olduğunu da düşünmüyorum. Onur Ünlü ile çalışmak istiyordum bu gerçek oldu ve mutluyum." dedi.