Seçim çalışmaları kapsamında Büyükada sakinleriyle bir araya gelen HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Sırrı Süreyya Önder, halkların bir araya geldiği an burayı kazandıklarını anladıklarını söyledi. İstanbul’da bu durumda olan 5 ilçenin daha olduğunu söyleyen Önder, “Sistem bunları görünce bakanlarıyla o bölgelere hücum etti. O yüzden biz Adalar’ı kaçırdık onlardan” espirisini yaptı.

HDP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Sırrı Süreyya Önder, seçim çalışmaları kapsamında Büyükada sakinleri ile bir araya geldi. Vapurla Adalar’a geçen Önder’e, Adalar Belediyesi Başkan Adayı Kayuş Çalıkman Gavrilov da eşlik etti. Büyükada’da vapurdan inen Önder, yoğun ilgiyle karşılandı.

Adalar Belediyesi Başkan Adayı Kayuş Çalıkman Gavrilof, kendilerinin halaylar, stranlar ve türkülerle geldiklerini belirterek, “Yönetimi böyle ele alacağız. Bugün çok mutluyum” dedi.

Adalar’a seçimi kazandıkları gözüyle baktıklarını söyleyen Sırrı Süreyya Önder ise “Bu durumda olan 5 ilçemiz daha var. Sistem bunları görünce bakanlarıyla o bölgelere hücum etti. O yüzden biz Adalar’ı kaçırdık onlardan! Adalar ilk zafer işaretinin olacağı yerdir” dedi.

"AKLI KUŞ ZEKASI KADAR"

Önder, son günlerde CHP tarafından kullanılan bazı söylemlere ve spekülasyonlara dair de konuştu. Önder, şunları söyledi: “Diyorlar ki ‘Ortamlarda Sırrı’ya verdim dersin’. Bu CHP tarafından son zamanlarda süratle yaygınlaştırılmaya çalışılıyor, mattah bir şeymiş gibi. Doğrusu biz çok mutlu oluyoruz. Bunun tercümesi şu: Bizim adayımız bir dalga değil. HDP’nin adayları çok daha kalibrelidirler bizimkinden.  Sağ olsun CHP’nin siyasi aklı bir kuş zekası civarında. Bizim bütçe yetersizliğinden ulaşamadığımız kesimlere durmadan diyorlar ki bizim adaylara gözünüzü kapatıp, vurduk deyin. Ama ortamlarda HDP’ye verdik deyin. Sahip oldukları düşünce bu.”

Önder, Ada’dan yine alkışlar ve zılgıtlar eşliğinde uğurlandı. (Özgür Gündem)