Geleneksel olarak her yıl Mayıs ayında Ankara'nın Haymana ilçesinde kutlanan Hıdırellez Şenlikleri'nin16'ıncısı, bu yıl her zamankinden daha büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Büyük bir ilginin olduğu Hıdırellez Şenliği'ne, HDP İstanbul Milletvekili ve Ankara 1'nci Bölge Milletvekili Adayı Sırrı Süreyya Önder, Konya 1'nci Bölge Milletvekili Adayı Prof. Dr. Battal Odabaşı, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gülten Kışanak, HDP Ankara İl eş başkanları Semra Demir ve Lokman Ergün'ün, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ile binlerce yurttaş katıldı.

DİHA'nın haberine göre, şenlikte konuşma yapan Sırrı Süreyya Önder, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın selamını ilettiği İç Anadolu Kürtlerine "Bugün geldiğimiz noktada 7 Haziran'da öyle bir şey yapacağız ki gık çıkaracak halleri kalmayacak. 8 Haziran sabahı, 'Bu kadar Kürt, sosyalist nasıl başkente geldi,' diyecekler" sözleriyle seslendi.

Önder, şunları söyledi:

"Bu seçimler zincirleri kırma günüdür. Bu zincirleri bağlayanların suratına çarpacağız. Hatırlayın Ankara'ya yakın beldelerde çok değil bir iki belediye aldık diye, bütün hükümet telaşa kapıldı. Kalktılar dediler, 'Bir yanda Ermenistan sınırına öbür yanda başkentin göbeğine dayandılar' dediler. Devlet adamları bunları bir savaş sebebi gibi gösterdiler. Görevliler de boş durmayarak durumdan vazife çıkardılar. KCK operasyonları ile 11 bin arkadaşımız tutuklandı.

"7 Haziran'da öyle bir şey yapacağız ki gık çıkaracak halleri kalmayacaklar. 8 Haziran sabahı bu kadar Kürt, sosyalist nasıl başkente geldi diyecekler. Bunu siz yapacaksınız. Haymana'da, çalışmalarımızın bu kadar güçlü olduğu her yerde can bulacak."