Şırnak İdil'de, dün gece polislerin açtığı belirtilen ateş sonucu bir kişi yaşamını yitirdi. Mardin'de de bir genç ensesinden vurularak hayatını kaybetti.

Şırnak İdil'de, gece geç saatlerde Adile Naşit Caddesi üzerinde bulunan bir yakınının evinden dışarı çıktığı öğrenilen Cebbar Acer, caddede devriye gezen Akrep tipi zırhlı araçtan açıldığı belirtilen ateş sonucunda kasığından yaralandı.  

Yaralanan Acer, çevredeki evlerinden yardımı ile önce yakınlardaki bir eve taşındı.

Ancak aşırı kan kaybeden Cebbar Acer, burada yaşamını yitirdi. Acer'in cenazesi daha sonra İdil Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

MARDİN'DE DE BİR KİŞİ VURULDU

Mardin'in Artuklu ilçesinin Yalım Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde son günlerde artan askeri operasyonları protesto etmek için eylem yapan gençlere, polisler müdahale etti.

19 yaşındaki Ali Akpınar adlı genç kurşunla ensesinden vurularak hayatını kaybetti.

Yaşamını yitiren Akpınarın cenazesi, vurulduktan 4 saat sonra Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Akpınar'ın cenazesi buradan da otopsi yapılmak üzere Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

GÖZYAŞLARI OĞLUNUN DÖKÜLEN KANINA KARIŞTI

Mahallede bulunan bir bakkal dükkanı işleten baba Mehmet Akpınar oğlunun vurulduğunu olay yerinde, 3 kez ambulansı aradığını, ancak yetkililerin kendisine 'Cenazenizi siz kaldırın, caddeye taşıyın' dediğini aktardı.

Aradığı ambulansın bir türlü gönderilememesine isyan eden baba Akpınar, yaşadığı acıyla "Artık yeter, yüreğimiz yandı. Başkalarının yüreği yanmasın" sözlerini sarf etti.

Bu sözleri sarf eden baba Akpınar, daha sonra oğlunun katledildiği noktada yere çömelip, gözyaşı döktü. (Kaynak: Yüksekovahaber)