Şırnak'ın Cudi Dağı, Bingöl'ün Kiğı ve Yedisu ile Tunceli'nin Pülümür ilçelerinin kırsalında hava destekli askeri operasyonlar başlatıldı.

Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı Görümlü ve Çalışkan beldelerinde bulunan korucuların da katılımıyla Cudi Dağı'nın Deresor ve Deredevş alanlarında askeri operasyon başlatıldığı belirtildi. Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, söz konusu operasyonlara ilişkin 2 günden bu yana pusulama faaliyetlerinin yürütüldüğü öğrenildi. Yapılan operasyonlarda şu ana kadar her hangi bir çatışmanın olup olmadığı konusunda bilgi alınamadı.

Bingöl'ün Kiğı ve Yedisu kırsallarında bulunan Kelxaç ve İlbey vadilerinde de hava destekli askeri operasyon başlatıldığı öğrenildi.

Tunceli'nin Pülümür ilçesine bağlı Pîrêxanika kırsalında da, 6 Temmuz'dan itibaren hava destekli operasyon başlatıldığı belirtildi. Yerel kaynakların verdiği bilgiye göre, arazinin kobra tipi helikopterler ile sürekli bombalandığı ve yer yer orman yangınlarının yaşandığı kaydedildi. Bölgede araziye özel timlerin havadan indirildiği belirtildi.

Bugün Erzurum ve Karayazı'dan gelen çok sayıda zırhlı araç eşliğinde Göksü köyü kırsalında PKK'lilere yönelik askeri operasyon başlatılmış ve yurttaşlar operasyon bölgesine giderek canlı kalkan eylemi başlatmıştı. (DİHA)