Sırbistan Devlet Başkanı Tomislav Nikoliç, Türkiye'nin Rus savaş uçağını düşürerek NATO'daki müttefikleri ve Rusya arasında savaş çıkarmayı denediğini söyledi.

Uçağın düşürülme amacı, iki büyük gücü (NATO ve Rusya) geniş bir askeri çatışmanın içine sürüklemekti" diyen Nikoliç, Suriye'de olanları da bir 'fikir çarpışması' olarak tanımladı ve "Bu, ne Irak'ta ne de Libya'da olmuştu. Bu nedenle Suriye'de bir ilk yaşanıyor" diye ekledi.

Suriyelilerin kendi hükümetlerini adil seçimlerle belirlemesine izin verilmesi gerektiğini söyleyen Nikoliç, ülkeyi kimin yöneteceğine yabancıların karışmaması gerektiğini söyledi.

'FİLLER KAVGA ETTİĞİNDE OLAN ÇİMLERE OLUR'

Nikoliç, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 'Avrupa'nın egemenliğinin bir bölümünü NATO ve ABD'ye devrettiği' yönündeki açıklamasıyla ilgili soru karşısında da şunları söyledi: "Putin'in uluslararası konularda fikirlerini paylaşması daha kolay. Zira o büyük bir ülkeyi temsil ediyor. Bizse küçük bir ülkeyi temsil ediyoruz ve böyle muhakemelere hakkımız yok. Süper güçlerin birbiriyle çatışması, en çok küçük devletlere zarar verir. Bunu anlatan iyi bir metafor da var: Filler kavga ettiğinde olan çimlere olur."
(Sputnik)