Sırbistan Savunma Bakanlığı, Sırbistan’dan kalkan ve Yunanistan’ın Kavala kenti yakınlarında düşen 1971 model An-12BK Antanov tipi Ukrayna'ya ait uçağın içerisinde bulunan 8 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Savunma Bakanı Stefanoviç, "Uçak, Sırp savunma sanayisi sevkiyatını Bangladeş’e taşıyordu” dedi.

Ukraynalı bir firmaya ait Antonov An-12 tipi uçak Yunanistan'ın kuzeyine düştü.

Yunan Devlet Ajansı AMNA'nın haberine göre, uçak "tehlikeli madde" taşıyordu.

Bu nedenle, yetkililer uçağın cumartesi gecesi düştüğü Kavala'nın Palaiohoriou bölgesindeki tüm itfaiye güçlerinin ve ilk yardım ekiplerinin olay yerinden uzaklaşmasını istedi.

Sırbistan Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Nebojsa Stefanoviç, Ukraynalı bir şirkete ait olan uçağa ilişkin açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Stefanoviç, uçağın Sırbistan’ın Niş kentindeki havalimanından kalkış yaptığını belirterek, “Yunanistan'da düşen Ukraynalı bir şirkete ait AN-12 uçağı, Niş havaalanından kalkış yaptı. Uçak, Sırp savunma sanayisi sevkiyatını Bangladeş’e taşıyordu” dedi.

12 TON TEHLİKELİ MADDE TAŞIYORDU

Yunan medyası, uçakta 8 kişinin bulunduğunu ve çoğunluğu patlayıcı olmak üzere 12 ton tehlikeli madde taşıdığını yazdı.

Ekahimerini’nin haberine göre, AN-12 tipi uçağın pilotu, motorlardan birinde teknik bir arıza olduğuna dair yetkililere çağrıda bulundu. Pilotun daha sonra acil iniş yapmak için Kavala’daki havalimanına yöneldiği ancak uçağın havalimanın 40 kilometre batısında düştüğü aktarıldı.

Patlayıcı uzmanlarından oluşan bir ekip uçağın taşıdığı yükün tehlikeli olduğunu belirleyerek, alınacak tedbirleri kararlaştırmak üzere olay yerine doğru harekete geçti.

Görgü tanıkları uçağın düşmesinin hemen ardından çok sayıda patlama sesi duyulduğunu ve yangın başladığını aktardı. Kazanın yaşandığı alanda yanık yakıt kokusu ve yoğun duman hakim oldu.