Nükleer Karşıtı Platform (NKP), Mersin Akkuyu, Sinop ve İğneada'da yapılması planlanan nükleer santrallere karşı Sinop'ta büyük bir miting düzenlendi.

Binlerce kişinin katıldığı mitinde "nükleere hayır" sloganları atıldı.

Çernobil faciasının yıldönümünde düzenlenen miting, Diyojen Heykeli'nin önünde başladı. Buradan Uğur Mumcu Meydanı'na yürüyen kortejin en önünde "Nükleere Hayır" pankartıyla Nükleer Karşıtı Platform üyeleri yer aldı.  

'SİNOP'TA NÜKLEER SANTRAL YAPTIRTMAYACAĞIZ'

Kortej Uğur Mumcu Meydanı'na ulaştıktan sonra burada bir konuşma yapan Sinop Nükleer Karşıtı Platform Koordinatörü Zeki Karataş, “Sinop’a nükleer santral yaptırtmayacağız. Akkuyu ve İnceburun’daki projelerin hayata geçmesine izin vermeyeceğiz. Direneceğiz ve mücadele edeceğiz” dedi.

Sinop Belediye Meclisi Üyesi ve Balıkçılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Türkoğlu ise, "Nükleer varsa hamsi mamsi yok. Bizler ailelerimizin geçimini Sinop palamutu ile sağlıyoruz. Balıkçılığımız yok ediliyor. 600 balıkçımız var 4000 kişi balıkçılıkla geçiniyor. Bu kadar insanı aç bırakmaya kimsenin hakkı yok” diye konuştu.

Gerze Yaykıl köylüleri adına konuşan Beyza Sertkaya ise, “Benim köyüme termik santral yapılmak istendiğinde ben 10 yaşımdaydım. Biz direndik ve kazandık. Kendi geleceğimiz ve doğamızı temiz tutmak için nükleer santral istemiyoruz” dedi.

'AKP FIRSATÇILIK YAPMIŞTIR'

Elektrik Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Hüseyin Önder de, “Nükleer santral anlaşmasını onaylanmak üzere Meclise getiren AKP Hükümeti fırsatçılık yapmıştır. Ancak o santralin yapılması mümkün olmayacaktır. 31 Mart’taki elektrik kesintilerini açıklayamayan Enerji Bakanı bunu böyle bilsin” diye konuştu.

Önder'den sonra söz alan KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse, “Günlerdir televizyon reklamlarında nükleer santral propagandası yapılıyor. Çocuklara 23 Nisan’da nükleer santral iyi bir şeymiş gibi anlatıldı. Çocuklarımızın geleceğini tehlikeye atanlar bunu güzel bir biçimde pazarlıyor. Ancak nükleer santralin ülkemize hiçbir yararı yok. İhtiyacımız da yok. Rant ve para uğruna insan hayatını tehlikeye atıyorlar” dedi. (soL Haber)