Osmaniye'nin Kadirli ilçesindeki ortaokulda 8'inci sınıf öğrenciler O.A.K. ve Ü.K., yanlarında getirdikleri biber gazını sınıfta sıktı.

Gazdan etkilenen 6 öğrenci hastanede tedaviye alındı.

İddiaya göre, Kadirli ilçesi Cengiz Topel Ortaokulu'nda 8'inci sınıfta eğitim gören O.A.K. ile Ü.K., sınıfta arkadaşlarının üzerine evden getirdikleri biber gazını sıktı. Gazdan etkilenen öğrencilerin çığlıkları üzerine okul idaresi, sınıfa geldi. Öğrenciler okul bahçesine çıkarıldı.

Haber verilmesi üzerine okula çok sayıda ambulans sevk edildi. Biber gazından etkilenen öğrencilerden 6 öğrenci hastaneye kaldırıldı. Tedavileri tamamlanan öğrenciler taburcu edildi.

Öğrencilerin ailelerinin, biber gazını sıkan O.A.K. ve Ü.K., hakkında suç duyurusunda bulundukları öğrenildi.

Biber gazından etkilenerek hastaneye kaldırılan öğrencilerden Medine D., “Gazdan çok kötü olduk. Öksürerek yağmurda okul bahçesinde bekledik. Ambulans bizi alarak hastaneye götürdü. Bu olayın bir daha yaşanmamasını istiyorum” dedi.

Kızının sınıfta sıkılan biber gazından etkilenerek hastaneye kaldırıldığını söyleyen öğrenci velisi Bergen Keskin ise, “Çocuklarımızın bu olayı bir daha yaşamamasını istiyorum. Okul idaresinin daha dikkatli olmasını istiyoruz. Çocuklarımızın sağlığı ve canı söz konusudur” diye konuştu.

Olayla ilgili olarak Kadirli İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği ekipleri, çocukları ifadesini almak üzere karakola götürdü.