Hrant Dink Vakfı'nın, Hrant Dink'in adına düzenlediği Vicdan Filmleri Uluslararası Kısa Film Projesi için başvurular başladı.

Hrant Dink Vakfı’nın, Hrant Dink’in “Sağduyunun, vicdanın sesi suskunluğa mahkum edildi, şimdi o vicdan çıkış yolu arıyor” cümlesinden ilham alarak düzenlediği Vicdan Filmleri Uluslararası Kısa Film Projesi, için başvurular başladı. Proje; geçen yıllarda olduğu bu yıl da yeni kısa filmlerle “vicdanı görünür kılmaya” devam ediyor. Proje, bu yıl da amatör-profesyonel herkesi film çekmeye davet ediyor. Bu daveti kabul ederek kamerasını vicdanına çevirenler, 1 Kasım 2013 tarihine kadar www.vicdanfilmleri.org  adresine filmlerini yükleyebilecekler. Projede, en fazla 5 dakika uzunluğunda olması gereken filmler için tür sınırlaması yok.

VİCDANLA BAKALIM

Dünyaya vicdanla bakmaya çağrı yapan Hrant Dink Vakfı açıklamasında şunlar belirtiliyor: “Gelin, vicdanımıza görünenleri birbirimizle paylaşalım. Mesela... Kendi ülkesinde ‘sürgün’ olmak, ana babanın dayağa kalkan elini izleyen küçük bir çocuk olmak, okullarımızda başörtülü olmak, dayağa mahkum olduğu evinde hapis bir kadın olmak, cinsiyet ve cinselliği kapalı kutulara hapseden bir dünyada, transseksüel ya da eşcinsel olmak, duyulur endişesiyle anadilinde konuşmaktan korkmak. Vicdan, kötülüğü sadece görmekle yetinmez, ona karşı harekete geçer. Vicdan, zulmü sadece kaydetmekle yetinmez, ona son vermek için mücadele eder. Gelin, vicdanımızla bakalım. Ortak bir vicdan için vicdanlarımızı görünür kılalım.”

JÜRİ ÜYELERİ

“Vicdan filmleri” projesinin bu yılki jürisinde şu isimler yer alıyor: Ahmet Boyacıoğlu, Cem Mansur, Petros Markaris, Rakel Dink, Susanna Harutyunyan, Thomas Balkenhol ve Yeşim Ustaoğlu. (Özgür Gündem)