17 Ekim Devrimi’nin öncü kadrolarından biri olan Lev Troçki’nin öldürülmesi, Meksika tarafından filme konu oluyor.

Filmin yapımcısı Monica Losano, “Bu hikayede ilginç olan, Ramon Mercader’i bu cinayete tahrik eden nedenlerin çok az bilinmesidir” dedi.

Film yapımcısı, Meksika, İspanya, Fransa ve Alman ortaklığında yapılacak filmin adının “Seçkin” olacağını söyledi.

Oyuncu kadrosu için seçimlerin sürdüğü belirtilirken, çekimlerin başlayacağı tarih henüz belirlenmedi, ancak Losano, filmin bu yıl çekilmesini umut ediyor.

1879′da Ukrayna’da doğan Troçki’nin asıl adı, Lev Davidoviç Bronstein’dı. Orta halli bir Yahudi ailesinden gelen Troçki, Odessa’da hukuk eğitimi gördü. Rus devriminin örgütlenmesinde yer aldı. Ancak Lenin’in ölümünden sonra yaşadığı görüş farklılıklarından dolayı Sibirya’ya sürüldü.

Troçki, Meksika’ya 1937 yılında yerleşti. Buradan defalarca ABD’ye gitmeye çalıştı, ancak bir türlü Amerikan vizesini alamadı. 20 Ağustos 1940 yılında başkent Meksiko’da kaldığı evde Sovyet istihbaratının ajanı Ramon Mercader tarafından öldürüldü.

Mercader, Troçki’nin eski sekreterlerinden ve güvendiği kişilerden biri olan Sylvia Agelof ile nişanlanmış ve Meksiko’nun 10-15 kilometre ilerisindeki, polisin ve özel muhafızların beklediği eve sızmayı başarmıştı.

Troçki, Meksikalı ressam Frida Kahlo’nun hayatını konu alan 2002 yapımı “Frida” filminde akılda kalan kahramanlarından biri olmuştu. (ANF)