Türkiye sinemasının efsane filmlerinden Tatar Ramazan'dan aynı adla uyarlanan, başrollerinde Bülent İnal ve Türkan Yılmaz'ın oynadığı Tatar Ramazan dizisi 26 Nisan Cuma akşamı başlıyor.

ATV'de bu Cuma akşamı ilk bölümüyle yayınlanacak olan Tatar Ramazan, Huzur Sokağı dizisinin hemen ardından saat 22.15'te ekrana gelecek.

Kadir İnanır'ın filminden uyarlanan dizide Tatar Ramazan'ı Bülent İnal canlandıracak.

Dizide Türkan Yılmaz, Ahmet Mekin, Serpil Bierschwale, Server Mutlu, İbrahim Gündüz, Hülya Şen, Sahra Şaş, Nur Sürer, Turgay Kantürk, Erdinç Bilsev, Şebnem Hassanisoughi, Müfide İnselel, Mustafa Bakır, Alaaddin Sakar, Selin Dumlugöl, Kazım Kural, Sıla Pekgöz gibi isimler rol alıyor.

İŞTE DİZİNİN 1. BÖLÜM ÖZETİ

Tatar Ramazan, babasına yapılan haksızlığın cezasını kendi elleriyle kestiği gün hapse girer. Başka bir şehre sürgün edilir. Uğruna ölümlere gideceği Süreyya’sını memleketi, Ovacık’ta bırakır.

Tek rüyası, içinde onun ve çocuklarının olduğu bir yuva iken, soğuk demir parmaklıkların ardında bir başınadır artık. Süreyya için de Ramazansız dünya bir mahpus yeridir…

Bu kâbusun ortasında tek bir umut fidanı yeşerir Süreyya’nın yüreğinde… İçinde atan bir minik kalp daha olduğunu öğrenir.

Karnında Ramazan’ın çocuğu büyümektedir gün be gün… Bunu duyan babası, urganı atar önüne... As kendini, temizle namusumuzu der… Umutsuzca ölüme giderken anasının yardımıyla kaçar Süreyya. Artık o da bir sürgündür Ramazan gibi...

Tatar Ramazan dizisinin tanıtım fragmanı: