Irak Kürdistan bölgesinde ilk defa düzenlenen "Erbil Uluslararası Film Festivali" sona erdi.

Saad Abdullah Kongre Merkezi'nde beş gün süren film festivalinin son gününde Türkiye, Suriye, İran ve Irak başta olmak üzere diğer Arap ülkelerinde 12'si uzun 26'sı kısa metrajlı olmak üzere 38 film yarıştı.

Festivalde birçok dalda ödüller dağıtıldı. Türk yapımı "Soğuk" filmi en iyi görüntü yönetmenliği dalında ödüle layık görüldü. En iyi erkek oyuncu ödülünü Zübeyir Abdulmuhsin, en iyi kadın oyuncu ödülünü  ise İranlı Mahnaz Afnaş aldı.

En iyi yönetmen ödülünü Irak yapımı Cotton (Pamuk) filminin yönetmeni Luay Fazıl Abbas alırken en iyi montaj dalında ise "I am Sami" filmi ödül aldı. "Lost in The Dust (Tozda Kaybolmak)" adlı Kürt filmi ile "Death Triangle (Ölüm Üçgeni) en iyi uluslararası ödüle layık görüldü.

ŞİVAN PERWER'DEN İSMAİL BEŞİKÇİ'YE JEST

Festivale onur konuğu olarak katılan Kürt sanatçı Şivan Perwer ise gazeteci ve yazar İsmail Beşikçi'ye jest yaptı.

Festivalde onur ödülü alan Şivan Perwer; kendi ödülünü almayıp İsmail Beşikçi'ye takdim etti.

Perwer; hayatını Türk ve Kürt milletin arasındaki barış için adayan bir adamın her türlü onur ödülüne layık olduğunu söyledi.

Festivale katılan Fatoş Güney ise eşi Yılmaz Güney'in 'Türkiye'de Kürtlerin bağımsızlık, özgürlük ve haklarını almalıdırlar' dediği için sürgüne gitmek zorunda kaldığını belirtti. Festivalde, Yılmaz Güney için de eşi Fatoş Güney'e onur ödülü takdim edildi. (Ajanslar)